Dainų skrynia perduota Plungės rajono savivaldybei (FOTO)

 

Gegužės 30 dieną Mažeikiuose vyko Telšių apskrities dainų, šokių ir muzikos šventė „Amžių tiltas“. Septintojoje apskrities dainų šventėje dalyvavo apie 2000 meno mylėtojų ir puoselėtojų iš Mažeikių, Telšių, Plungės rajonų ir Rietavo savivaldybės.


Paskutinį pavasario šeštadienį surengta jau tradicine tapusi Telšių apskrities dainų, šokių ir muzikos šventė. Prieš metus Rietavo savivaldybės meras Antanas Černeckis dainų skrynią, iš vienos savivaldybės į kitą nešančią dainas, šokį bei muziką, perdavė į mažeikiškių rankas. Tad šeštadienį dainininkai, šokėjai ir muzikantai, atsiliepdami į kaimynų kvietimą, sugužėjo į Mažeikių parko stadioną. Septintojoje Apskrities dainų šventėje dalyvavo apie 2000 tradicijų puoselėtojų.

Šventės dalyvius pasveikino ir už dalyvavimą šventėje dėkojo Mažeikių rajono savivaldybės meras Vilhelmas Džiugelis. Sveikinimų žodį susirinkusiesiems tarė ir Telšių apskrities viršininko pavaduotojas Jurgis Staševičius, Plungės rajono savivaldybės vicemeras Juozas Šlepetis.

Telšių apskrities dainų skrynia šiemet perduota plungiškiams. J. Šlepetis dėkojo už skrynios patikėjimą ir pakvietė visus kitąmet susitikti Plungėje.

Šventę organizavo Mažeikių rajono savivaldybės kultūros centras. Šventės režisierius – Mažeikių kultūros centro renginių organizatorius Paulius Mylė.

 

 

 

www.infomazeikiai.lt