Jei neturi noro ar drąsos pasakyti renovacijai „taip“ – projektui pradėti pakaks ir kaimynų mažumos

Vis dar komos būsenos renovacijos programą valstybės galvos žada prikelti gyvenimui taikydamos griežtesnes sankcijas savo nekilnojamąjį turtą apleidusiai savivaldai. Jei savo pastatų nerenovuos, kompensacijas už šildymą žmonėms jos pačios ir mokės. Jei gyventojams ir toliau neskaudės dėl kiaurų sienų, valstybė renovuoti pastatą privers jėga.

O jei name atsiras grupelė norinčiųjų gyventi taupiai, jie galės priimti sprendimą už abejinguosius, rašo „Verslo žinios“.

 

Šį mėnesį ministrai turėtų vėl svarstyti papildomų priemonių renovacijai skatinti paketą, kuriam dar birželį buvo pritarta Vyriausybės pasitarime. Minėtame priemonių pakete numatoma įteisinti metines šilumos suvartojimo normas. Jei savivaldybei
priklausantis pastatas tą normą viršys, kompensacija už šildymą bus išskaičiuojama iš savivaldybės biudžeto, o ne iš valstybės.


 

Žadama mažiau terliotis ir su renovaciją ignoruojančiais gyventojais. Jei jie neturi noro ar drąsos pasakyti renovacijai „taip“, projektui pradėti pakaks ir mažumos gyventojų pritarimo. Jei politikai pritars naujoms renovacijos priemonėms, pavyzdžiui, į namo bendrijos susirinkimus nevaikštančiam žmogui nederėtų nustebti, kai sužinos, kad bankas patikrino jo mokumą ir suteikė kreditą.

 

{alfa2}