Netoli Fukušimos AE vėl drebėjo žemė

Japoniją toliau purto žemės drebėjimai. Anksčiau nuo žemės drebėjimo ir cunamio nukentėjusiuose rajonuose netoli nuo Fukušimos Dajiči atominės jėgainės trečiadienio rytą buvo juntami du nauji 6 ir 5,8 balų stiprumo požeminiai smūgiai, pranešė AFP.

Apie naujus sugriovimus ar aukas nepranešama. Skelbiama, kad nenukentėjo ir anksčiau stipraus drebėjimo bei cunamio pažeista Fukušimos jėgainė.

Japonijos policijos agentūra pranešė, kad oficialus kovo 11 dieną šalį nuniokojusio galingo žemės drebėjimo ir jo sukelto milžiniško cunamio aukų skaičius jau perkopė 9 400.

Dar daugiau nei 14 700 asmenų vis dar laikomi dingusiais be žinios. Neatmetama, kad dalis pavardžių sąrašuose gali dubliuotis ir kai kurie žuvusieji, kurių tapatybės dar nenustatytos, figūruoja dingusių asmenų sąraše. Tačiau pareigūnai mano, kad galutinis stichinės nelaimės aukų skaičius viršys 18 tūkstančių.

Kaip pranešė policijos atstovas spaudai Hitoshi Sugawara, vien Mijagio prefektūroje, kuri yra vienas iš labiausiai nuo stichijos nukentėjusių regionų, aukų skaičius turėtų perkopti 15 tūkstančių.

Kitų nuniokotų regionų policijos atstovai atsisakė prognozuoti galutinį aukų skaičių, tačiau sakė, kad jų rajonuose oficialiai jau patvirtintas beveik 3 700 žmonių mirties faktas.

Nacionalinė policijos agentūra nurodė, kad iki šiol surinkti 9 408 žuvusių žmonių palaikai, o 14 716 asmenų vis dar laikomi dingusiais be žinios.

Pastangas išsiaiškinti tikslų aukų skaičių komplikuoja tai, kad milžiniškos bangos veikiausiai nunešė daug kūnų į vandenyną, kaip tai padarė 2004 metais Indijos vandenyno regioną nusiaubęs cunamis, po kurio daug žuvusiųjų taip ir nebuvo rasti.

Taip pat gali būti, kad kai kurie dingusiais laikomi žmonės stichinių nelaimių metu buvo išvykę iš regiono ir iki šiol dar nesusisiekė su artimaisiais ar pareigūnais.

 

{alfa2}