Kiekvienais mokslo metais Mažeikių rajone mokinių skaičius sumažėja puse tūkstančio

Šiandien prasideda nauji mokslo metai ir kaip teigia Mažeikių r. Švietimo skyriaus vedėjas Apolinaras Stonkus, visos rajono švietimo įstaigos juos pasitinka labiau pasitempusios ir pasigražinusios. Nepaisant to, kad kasmet mokinių skaičius Mažeikių rajone sumažėja apie 500, tačiau praėjusiais mokslo metais nebuvo uždaryta nei viena švietimo įstaiga. Kaip informavo Švietimo skyriaus vedėjas, prasidedančius 2010/2011 mokslo metus, atviromis durimis pasitinka 4 gimnazijos, 5 vidurinės, 13 pagrindinių (tiek pat ir ikimokyklinių įstaigų), 3 pradinės mokyklos bei 1 specialioji mokykla. Iš viso rugsėjo 1-ąją į mokyklas turėtų ateiti apie 9500 mokinių.

 

Kaip ir pernai, pirmaklasių skaičius išlieka labai panašus, negalutiniais duomenimis, šiemet pirmąją klasę turėtų ateiti apie 600 mokinukų. Tikslų mokinių skaičių bus galima sužinoti po savaitės, nes pasak A. Stonkaus, pirmąją mokslų savaitė vyksta didžiausias mokinių judėjimas. Vieni keičia mokyklas, kiti gyvenamas vietas, treti emigruoja iš Lietuvos, kas paskutiniu metu labai aktualu. Anot vedėjo, paskutiniu metu pastebima tendencija, kai iš šalies išvyksta šeimos ne su mažomis atžalomis, bet su paaugliais, dažniausiai tai būna 7-8 klasių moksleiviai.

 

Prasidedant naujiems 2010/2011 mokslo metų sezonui, Švietimo skyriaus vedėjas supažindino su pagrindiniais, šių mokslo metų, prioritetais.

Pagrindiniu prioritetu yra laikomas mokyklų tinklo tvarkymo reorganizavimas, kuris sėkmingai vykdomas jau trejus metus iš eilės. Antru prioritetu įvardijamas mokinių saugumas (vaiko saugumas ne tik mokykloje, bet taip pat vykstant į ją ir grįžtant iš jos). Ne ką mažiau svarbus pasak A. Stonkaus, yra ir racionalus mokinio krepšelio panaudojimas.

 

{parasas}