Šį savaitgalį Lietuvą vėl užplūs tropinis karštis

Ektremalūs šios vasaros orai tęsiasi. Šį savaitgalį Lietuvą vėl užplūs tropinis karštis, vietomis vėl kils liūtys, perkūnijos. Dienomis oro temperatūra vietomis gali kilti iki 30-35 ar net daugiau laipsnių karščio.
Po prabėgusio savaitgalio negandų, daugeliui dabar aktualiausias klausimas ar škvalas nepasikartos. Ateinančio savaitgalio meteorologinė situacija bus panaši į prabėgusio, bet ne visiškai tokia pati. Kad pasikartotų toks smarkus škvalas tikimybė yra, bet labai maža.

 

Užtai yra didelė tikimybė, kad Lietuvą pasieks smarkus, Rusijos kilmės, karštis. Vis savaitgalį pūs gūsingas pietryčių vėjas, Lietuvos links plūs labai karštas oras. Iš vakarų ims spausti vėsesnė, jūrinės kilmės oro masė, tačiau šį kartą pačios smarkiausios liūtys ir audros žada tekti Lenkijai.

Šiandien vietomis trumpai palis, didesnė tikimybė vakariniuose rajonuose. Pūs silpnas pietų vėjas. Oro temperatūra dieną laukiama 24-29 laipsniai šilumos.

Penktadienį liūtis, perkūnija, žada užklupti pajūrį ir kai kuriuos vakarinius šalies rajonus. Pūs vidutinio stiprumo pietryčių vėjas. Oro temperatūra naktį numatoma 14-19, dieną 26-31 laipsniai karščio.

 

Savaitgalyje vėl atsiras audrų tikimybė. Dėl neprognozuojamo perkūnijų charakterio, numatyti sunku, kur ir kaip stipriai šėls audra. Pagal šiandienos prognozes smarkaus, plačiaruožio, škvalo nenumatoma, tačiau situacija gali greitai pasikeisti.

 

Šeštadienį vietomis susidarys trumpos liūtys, audros su perkūnija. Pūs gūsingas pietryčių vėjas. Naktį oro temperatūra kris iki 16-21, dieną smogs 30-35 laipsnių kaitra.

Naktį į sekmadienį bei sekmadienio dieną vėl vietomis galimos liūtys, perkūnijos. Vietomis galimas škvalas ir kruša. Toliau nerims pietryčių, pietų vėjas. Oro temperatūra naktį kris tik iki 17-22, dieną laukiama 30-34 laipsnių karščio.

 

Ateinančios savaitės pradžioje orai šalyje išliks šilti ar net karšti. Atmosferos slėgis kris, vis dažniau dangų temdys lietaus ir perkūnijų debesys. Orai šiek tiek atvės tik savaitės viduryje.

 

ŠALTINIS: orai.lt

{parasas}