Sekmadienio receptas

įdaryta bulvė

Įdarytos bulvės

Jums reikės:

bulvių, voveraičių, svogūnų,

krapų ir petražolių,

grietinės arba grietinėlės (savo nuožiūra),

sviesto, pipirų, druskos.

 

 

Paruošimo būdas:

Bulvės su lupenomis gerai nuplauname ir išverdame pasūdytame vandenyje. Kad bulvės nesubyrėtų, reikia jas, prieš dedant į puodą, subadyti šakute. Kai bulvės išverda, perpjauname per pusę ir šaukštu atsargiai išimame vidų, paliekam tokius krepšelius į kuriuos sudėsime įdarą.

 

Įdarui voveruškas apverdame. Apkepiname svogūnus su sviestu, sudedame voveruškas, pabarstome druska,
pipirais, žalumynais, dedame grietinės (arba grietinėles)  ir trumpai patroškiname. Dedame įdarą į bulvės. Paimame kepimo indą, ištepame sviestu ir išdėliojame bulvės.

 

Kepame orkaitėje apie 20 minučių.

Skanaus!

 

{parasas}