Paviešinta užsidegusių Jacksono plaukų vaizdo medžiaga

Alfa.lt

 

Pirmą kartą buvo galima pamatyti Michaelą Jacksoną slegiantį nelaimingą atsitikimą, dėl kurio jis įgijo polinkį į skausmą malšinančius vaistus, rašo TheSun.co.uk. Tai 1984 m. sausio 27-ąją filmuota gėrimo „Pepsi“ reklama, kai po nelaimingo atsitikimo su pirotechnika atlikėjas patyrė antro ir trečio laipsnio veido bei galvos nudegimus.

 

Kai Jacksonas išdidžiai ėjo scena padainuoti savo hito „Billie Jean“, fejerverkai turėjo sprogti už jo. Bet viskas pakrypo bloga linkme ir pirotechika sprogo per anksti, padegdama atlikėjo plaukus. Jacksonas iš pradžių nepastebėjo liepsnų, apėmusių jo galvą, ir tęsė šokį scenos priekyje, kol po penkių sekundžių padėjėjai nudūmė užgęsinti ugnies.

 

Po nelaimingo atsitikimo popkaralius tapo priklausomas nuo skausmą malšinančių vaistų, kurie buvo rasti jo organizme jam mirus.

Šaltiniai teigia, kad jis niekada nebebuvo toks pats: „Jo asmenybė absoliučiai pasikeitė, kai vaistai įsiliejo į jo gyvenimą. Jam buvo 25 ir visas gyvenimas dar buvo prieš akis, bet viskas pasikeitė. Jeigu nebūtų buvę tos baisios dienos, viskas būtų kitaip.“

 

Oprohs Winfrey pokalbių laidoje 1993 metais Jacko sakė, kad po šio įvykio įkūrė centrą vaikams, kurie nukentėjo kaip ir jis. Jis sakė: „Aš filmavausi „Pepsi“ reklamoje ir smarkiai nudegiau. Mes paskyrėme (centrui – aut.) milijoną dolerių.“