Antruoju etapu į valstybės finansuojamas vietas aukšosiose mokyklose pakviesta studijuoti beveik 3 tūks. jaunuolių

Ketvirtadienio vakarą paskelbti stojimo į aukštąsias mokyklas antrojo etapo rezultatai, kuriame dalyvavo 18 tūkst. 774 kandidatai. Lietuvos aukštųjų mokyklų asociacijos bendrajam priėmimui organizuoti duomenimis, į valstybės finansuojamas vietas universitetuose pakviesta studijuoti 1003, kolegijose – 1837 asmenys. Šiuo etapu į mokamas vietas universitetuose pateko 1876, kolegijose – 1262 jaunuoliai.

 

„Ir per šį etapą stojantieji į mokamas vietas nepuolė, didesni konkursai čia buvo nebent medicinoje, odontologijoje. Dauguma pretendavo į valstybės finansuojamas vietas“, – sakė LAMA BPO prezidentas prof. Pranas Žiliukas.

 

Tie, kas neįstojo ir šiuo etapu, dar turi vilčių tapti studentu. LAMA BPO prezidentas prognozuoja, kad ir trečiasis etapas bus pakankamai aktyvus. Numatoma, kad universitetuose dar liks keli šimtai vietų, kolegijose dar yra apie 300 neužpildytų vietų, jų dar padaugės daliai įstojusiųjų nepasirašius sutarčių.

 

„Pirmajame priėmimo etape studijų sutarčių nepasirašė apie 10 proc. įstojusiųjų į valstybės finansuojamas vietas universitetuose ir apie 20 proc. – kolegijose“, – sakė P. Žiliukas.

 

Rugpjūčio 5–8 dienomis vyks papildomas, trečiasis, priėmimas į likusias laisvas studijų vietas, kuriame galės dalyvauti tik dalyvavusieji pagrindiniame priėmime. Dalyvaujantys papildomame priėmime galės deklaruoti kitus pasirinkimus nei pagrindiniame. Kvietimai studijuoti per papildomą priėmimą bus skelbiami rugpjūčio 9 d.

 

ŠALTINIS: studentas.lt

{parasas}