Mesti vieši kaltinimai dėl „Ventos“ pagrindinės mokyklos renovacijos

Penktadienį, liepos 23 d., reaguodamas į laikraščio „Būdas žemaičių“ publikaciją „Mokyklos renovacija – gyventojų sąskaita“ (2010 m. liepos 23 d., Nr.55), Mažeikių rajono savivaldybės meras Vilhelmas Džiugelis sukvietė skubų pasitarimą. Jame dalyvavo mero pavaduotojas Rimantas Norkus, Savivaldybės administracijos direktoriaus pavaduotojas, pavaduojantis direktorių Romualdas Sakalauskas, Statybos ir remonto skyriaus vedėjas Arūnas Knystautas, Projektų valdymo skyriaus vedėja Dalia Grygolaitienė, „Ventos“ pagrindinės mokyklos direktorė Ramunė Badaukienė.

 

Meras V. Džiugelis priminė, kad „Būdo žemaičių“ straipsnyje nuogąstaujama, jog „Ventos“ pagrindinėje mokykloje  gali būti sustabdyti darbai dėl neva projekto techninių sąlygų nesilaikymo, bei prognozuojama, kad gali būti nutrauktas Europos Sąjungos finansavimas. Stebimasi, kodėl ant naudojamų medžiagų, pakeistų pigesnėmis, suderinimo akto yra Savivaldybės tarnautojos parašas.

 

„Mesti vieši kaltinimai, ir mes privalome nuodugniai išsiaiškinti jų pagrįstumą. Man suprantamas statybinių įmonių piktinimasis, jei įmonė, vykdanti renovavimo darbus „Ventos“ pagrindinėje mokykloje, naudoja pigesnes medžiagas nei nurodoma projekte. Vadinasi, kompanijoms negarantuojama dalyvavimo konkurse sąlygų lygybė: pradiniame lygmenyje sąlygų specifikacija buvo viena, dabar jau visai kita“, – kalbėjo V. Džiugelis.

 

Keletą valandų trukusiame pasitarime nuodugniai aiškintasi dėl kiekvieno laikraštyje pateikto kaltinimo. Nutarta, kad Mažeikių rajono savivaldybės meras V. Džiugelis kreipsis į Statybų valstybinį inspektorių Rimantą Pikturną, kad nustatytų, ar, vykdant „Ventos“ pagrindinės mokyklos renovaciją, yra padaryta pažeidimų.

 

Savivaldybės administracijos vadovai kreipsis į Lietuvos stogdengių asociaciją dėl kai kurių klausimų išaiškinimo. Taip pat artimiausiu metu bus pravestos derybos su darbus vykdančia bendrove.

 

{mazeikiai}

{parasas}