Top 15 maisto produktų, padedančių deginti riebalus
Kai kurie maisto produktai gali deginti riebalus – jie greitina medžiagų apykaitą arba jų virškinimui reikia daugiau energijos, nei jie patys suteikia. Siūlome Jums susipažinti su tokių produktų sąrašu:
1. Pienas savyje turi kalcio, kuris pagreitina medžiagų apytaką. Tenesio universiteto atlikti tyrimai parodė, kad žmonės, kurie suvartoja 1200 – 1300 miligramų per dieną, netenka žymiai daugiau svorio negu tie, kurie nevartoja kalcio. Piene taip pat yra angliavandenių, kurie padeda insulino kiekiui išlikti žemam, o tai taip pat paspartina medžiagų apykaitą.
2. Nesijoti grūdai savyje turi daugybė įvairių kompleksų karbamidų ir skaidulų, kurios mažina insulino kiekį organizme pavalgius, todėl greitina medžiagų apykaitą.
3. Avižose taip pat yra daugybė skaidulų, kurios veikia medžiagų apykaitą. Avižas patartina valgyti ryte, nes jos labai ilgai virškinamos.
4. Jelapeno pipiruose yra cheminės medžiagos kaipsaicino, kuris suteikia pipirams aitrų skonį, o taip pat greitina širdies darbą, kas skatina medžiagų apykaitos pagreitėjimą. Šie pipirai labai tinka pagardinti patiekalus arba kaip užkandis.
5. Habanero pipirai yra ypatingai aštrūs pipirai. Naujausi tyrimai parodė, kad žmogus, kuris vartoja kavą ir šiuos raudonuosius pipirus, per dieną sudegina 1000 kalorijų daugiau nei kiti.
6. Aštrieji raudonieji Čilės pipirai yra pagrindinė sudedamoji aštraus maisto dalis. Per tyrimus nustatyta, kad valgant čili pipirus arba jais pagardinta maistą, medžiagų apytaką galima pagreitinti 25 procentais.
7. Žaliojoje arbatoje yra chemikalas vadinamas „EGCG“ kuris tiesiogiai veikia smegenis ir nervinę sistemą ir priverčia jas funkcionuoti greičiau, todėl organizmas degina daugiau kalorijų. „EGCG“ veikia panašiai kaip ir kofeinas, kuris žmogaus širdį priverčia dirbti greičiau. Jei norite sudeginti papildomų 80 kalorijų per dieną, pamėginkite derinti kofeiną ir žaliąją arbatą.
8. Vištiena taip pat degina riebalus, nes joje yra daugybė proteinų. Įtraukus vištieną į reguliarią savo mitybos grandinę, galima sudeginti iki 5 procentų per dieną gaunamų kalorijų.
9. Kava taip pat yra naudinga, nes jos pagrindinė sudedamoji dalis yra kofeinas, kuris pagreitina širdies darbo greitį ir taip degina kalorijas. Taip veikia visos kavos rūšys, nesvarbu ar ji šalta ar šilta, ar paskaninta sirupais ir pabarstukais. Žinoma, saldinta kava arba pagardinta riebiu pienu neigiamai veikia jūsų organizmą ir prideda daugiau kalorijų, nei spėja sudeginti.
10. Kiauliena yra puikus proteinų šaltinis. Stenkitės vartoti kuo liesesnę kiaulieną ir nepadauginkite jos. Kuo daugiau žmogaus organizmas gauna proteinų, tuo jam darosi sunkiau juos įsisavinti.
11. Lašišoje yra gausu Omega-3 riebalų, kuris mažina hormono leptino kiekį organizme. Kuo mažesnis leptino kiekis, tuo organizmas daugiau sudegina kalorijų.
12. Liesa jautiena taip pat greitina medžiagų apykaita. Joje yra gausu proteinų, kurie padeda deginti riebalus. Bet svarbiausia, jei vartosite jautieną su tikslu sudeginti kalorijas, stenkitės, kad ji būtų liesa. Kitaip rezultatas bus priešingas.
13. Valgant tuną poveikis yra toks pat kaip valgant lašišas. Valgant tuną organizme mažėja hormono leptino kiekis, kuris yra siejamas su medžiagų apykaitos greičiu.
14. Kalakutiena žmonėms besilaikantiems dietos yra pats geriausias proteinų šaltinis. Ši mėsa yra neriebi, savyje turi nedaug blogų kalorijų ir dar padeda deginti riebalus.
15. Sardinėse yra gausu žuvų taukų, kurie netampa riebalais ir nepadidina jūsų kūno svorio, o atvirkščiai – jį mažina.
{alfa2}