Žemaitijos kolegija iš biudžetinės įstaigos tapo viešąją

Vyriausybė pritarė Žemaitijos kolegijos pertvarkymui ir patvirtino naujus statutus. Iš biudžetinės įstaigos ji tampa viešoji ir nuo šiol gali disponuoti savo uždirbtomis lėšomis ir valstybės patikėtu turtu. Tai suteikia šiai aukštajai mokyklai daugiau galimybių spręsti apie plėtrą, investuoti į vykdomų studijų kokybę.

 

„Persitvarkiusi kolegija įgis realią autonomiją ir tamps tikra savo kiemo šeimininkė, kuri pati spręs, kaip geriau investuoti į studijas, kad kiltų jų kokybė, – sakė švietimo ir mokslo viceministrė Nerija Putinaitė. – Kitas persitvarkymo žingsnis yra naujos tarybos patvirtinimas, kuri priims strateginius sprendimus dėl kolegijos plėtros, rinks kolegijos direktorių.“

 

Vyriausybė kolegijai nuosavybės teise perduos jai priklausantį turtą, išskyrus nekilnojamąjį. Iki pertvarkymo visas kilnojamasis ir nekilnojamasis turtas, kuriuo naudojosi, taip pat jos uždirbtos lėšos priklausė valstybei.

 

Pertvarkyta kolegija galės savarankiškai disponuoti laboratorine įranga, kompiuteriais ir kitu inventoriumi, spręsti, kur panaudoti savo uždirbtas lėšas. Savo nuožiūra valdydama turimą turtą Žemaitijos kolegija galės efektyviau plėtoti taikomuosius mokslinius tyrimus, gerinti studijų kokybę, taip pat bendradarbiauti su užsienio aukštosiomis mokyklomis, visuomenės ir ūkio partneriais.

 

Šių priemonių visuma įgalins kolegiją rengti kvalifikuotus specialistus, gebančius dirbti sparčios technologijų kaitos sąlygomis.

 

{parasas}