Užlieknėje pakeistos požeminės kabelių linijos

Mažeikių rajone AB „VST“ baigė investicinį projektą, kuriam skyrė daugiau kaip 208 tūkst. litų. Patikimas ir kokybiškas elektros energijos tiekimas klientams – bendroves prioritetas. Jo siekdama bendrovė metai iš metų nuosekliai investuoja į eksploatuojamus skirstomuosius tinklus.

Mažeikių rajone, Užlieknės miestelyje, elektros oro linijos sumontuotos beveik prieš keturis dešimtmečius.

 

Per ilgą laiką jos spėjo nusidėvėti, todėl užtikrinti aukštą elektros energijos tiekimo kokybę buvo sudėtinga. Todėl nuspręsta vykdyti investicinį projektą, į kurį AB „VST“ investavo daugiau kaip 208 tūkst. litų.
Rekonstrukcijos metu apie 3 kilometrai oro linijų buvo pakeistos požeminėmis kabelių linijomis, padedančiomis užtikrinti kokybiškesnį elektros energijos tiekimą miestelio gyventojams bei Užlieknės mokyklai.

 

Investicinio projekto metu, klientų patogumui, prie gyventojų sklypų ribų sumontuotos kabelinės spintos ir  apskaitos iškeltos į išorę.  Oro linijas pakeitus požeminėmis –  pagražėjo miestelio kraštovaizdis bei estetinis vaizdas.

 

„Kiekvienais metais analizuojame elektros tinklą ir numatome investicijas ten, kur jos reikalingiausios. Šis investicinis projektas  – vienas tokių. Tikiu, jog rekonstrukcijos naudą jau spėjo pajusti mūsų klientai“ – sako akcinės bendrovės „VST“ Elektros tinklo tarnybos direktorius Rytis Borkys.

 

{parasas}