Vasariška nuotaika namuose

Esminėms permainoms laikas namuose dar neatėjo (nuo jų verčia susilaikyti ir ekonominė situacija), tačiau visada yra būdų, kaip paprastomis priemonėmis praskaidrinti būstą.

Pradėkite nuo miegamojo. Lengviausia pakeisti patalynę. Tegul diena prasideda nuo akiai malonių spalvų – pastelinės žydros, rausvos, žalsvos, o galbūt ryškių, margų.

Tualetinio stalelio puošmena gali tapti gražūs kosmetiniai reikmenys, išdėstyti, pavyzdžiui, pagal spalvas – nuo tamsiausios iki šviesiausios.

 

Vonios kambarys taps žaismingas, jeigu keramines plyteles, veidrodžius papuošite juokingais priklijuojamais aksesuarais: žuvelėmis, paukšteliais ar vazelėmis (jos gali būti skirtos tiek gėlėms, tiek ir dantų šepetėliams). Atnaujinkite maudymosi reikmenis. Sunkaus žieminio chalato vietoje pasikabinkite peniuarą.

 

Virtuvėje taip pat reikalingos permainos – pakeiskite indus ryškiais, spalvingais. Jie sukurs puikią nuotaiką ne tik valgant, bet ir ruošiant maistą. Neužmirškite ir druskinės, pipirinės. Jų būna ryškių spalvų, įvairių figūrėlių pavidalo.

 

Baldus pakeisti sunkiau, tačiau galbūt verta spintelių dureles apklijuoti spalvinga plėvele ar papuošti aplikacija? Peržiūrėkite servetėlės, virtuvinius rankšluosčius, padėkliukus. Gražu, kai jie yra tos pačios spalvos, skoningai kontrastuoja su baldais.

 

Šaldytuvas taip pat nusipelnė jūsų dėmesio! Pradžiuginkite jį simpatiškais ryškiais magnetukais. Jo dureles taip pat gali papuošti paplūdimio nuotraukos arba atvirukai, parsivežti iš įvairių kurortų.

 

Savo namuose galite eksperimentuoti drąsiai ir būti menininkais. Surenkite savo atostogų nuotraukų parodą, sumontuokite koliažus. Senos fotografijos taps tarsi naujos, jeigu jas pakabinsite kitaip, niūrius medinius rėmelius nudažysite linksmomis spalvomis arba apklijuosite kriauklėmis, akmenėliais.

 

Lengviausia interjere keisti tekstilę: sofų ir kėdžių uždangalus, pledus, užuolaidas, staltieses. Visko galima turėti po kelis komplektus – kiekvienam sezonui. Staltiesė virtuvėje gali derėti prie indų ir užuolaidų, o miegamajame – prie lovos uždangalo. Pietinėse saulėtose šalyse vasarą įprastai visi baldai uždengiami lininiais užvalkalais, kad neišbluktų. Mūsų saulė ne tokia kaitri, bet šią tradiciją verta perimti.

 

Siuvinėti arba siūti skiautinius mėgstančios moterys nesunkiai sukurs naujų užvalkalėlių sofos pagalvėms.
Lempos gaubtą taip pat galima dekoruoti, ypač jeigu jis – iš audinio. Prie jo galima pritvirtinti sages-peteliškes, karolius, kaspinus, gėles.

 

Klasikinio stiliaus bute labiau tiks kas nors iškilmingo (pvz., blizgantys kristalai), o jaunatviškame interjere gaubtą galima laikinai nudažyti vandeniniais dažais.

 

Sunkų kilimą galbūt verta vasarai paslėpti. Jei būtinai norisi ką nors patiesti ant grindų, tai gali būti ryškesnės spalvos lengvas kilimėlis.

 

Ir paskutiniai potėpiai – pakeiskite gėlių vazonus ryškesniais ir išneškite gėles į balkoną, žydinčius augalus apsupkite žaluma – tokiame mini sodelyje bus malonu ir kavos išgerti. Romantiškoms asmenybėms gerą nuotaiką padės sukurti matomoje vietoje pastatytos, lauko gėlių kompozicijomis papuoštos žvakės. Vakare plevenančios ugnelės pripildys namus ypatingos nuotaikos.

 

Neužmirškite kvapų. Lengviausia pasitelkti sintetinius aromatus, tačiau kartais efektyviau tiesiog plačiau atverti langą ar pamerkti kvepiančių gėlių.

 

Vasariškai dekoruodami namus stenkitės neperlenkti lazdos, laikytis vienos spalvinės gamos ir stiliaus. Susitelkite ties kuo nors vienu – šviestuvu ar siena su fotografijomis, o visa kita tegul tik „pritaria solistui“.
Svarbiausia – namų nuotaiką keisti su malonumu ir drąsiai.

 

{valstietis2}