Ilgąjį savaitgalį – ypač karšti orai

Liepa statistiškai pats šilčiausias mėnuo Lietuvoje, vidutinė daugiametė mėnesio temperatūra siekia 16,7 laipsnio. Prognozuojama, kad šiemetė liepa bus laipsniu ar dviem šiltesnė už normą, o skaičiuojant viso mėnesio vidutinę temperatūrą  tai ne taip jau ir mažai. Šias prognozes kol kas patvirtina ir mėnesio pradžios orai. Ilgasis savaitgalis taip pat žada būti labai šiltas.

 
Šeštadienis ir sekmadienis numatomi ramūs ir sausi. Giedros naktys vidutiniškai šiltos, tarp 9–15 laipsnių, o dienos vis karštesnės ir tvankesnės. Šeštadienį šils iki 22–27, sekmadienį – 24–29 laipsnių. Tikimybė, kad kur nors, pavyzdžiui, Lietuvos rytuose, termometrai parodys 30 karščio, taip pat neatmestina.

 

Pirmadienio naktis labai šilta, nuo 13 iki 18 laipsnių, dieną dar tvankesnė. Nors temperatūra beveik nesikeis, 24–29 laipsniai, bet iki mūsų atkeliaus drėgnesnis oras. Tad pirmadienio popietę vietomis jau gali trumpai, su griaustiniu palyti.

 

Mindaugo karūnavimo dieną, liepos 6-ąją, karštis turėtų atlėgti, palis greičiausiai tik naktį ir tik vietomis. Vidurdienį numatoma 20–25 laipsnių šiluma. Nemažą kitos savaitės dalį mūsų orus vėl lems anticiklonas, todėl gausesnio lietaus vargu ar bus. Savaitės viduryje turėtų nusistovėti nuosaikiai šilti orai, kurie artėjant kitam savaitgaliui gali vėl pradėti kaisti.

 

{alfa2}