Tamsus įdegis tampa nebemadingas

Netinkamai pasirinktos apsaugos priemonės nuo saulės gali pridaryti daugiau žalos, nei padėti. Patarimas „kuo daugiau, tuo geriau“ čia esą netinka. Kai moterys ignoruoja  apsaugos priemones nuo saulės neretai veidą ir kūną joms išmuša didelės ir ryškios pigmentinės dėmės. Norite būti graži – nepamirškite saugotis nuo žalingų saulės spindulių.

 

Kosmetikos parduotuvėse ar net vaistinėse pastaruoju metu dažnai patariama rinktis kūno apsaugos priemones su kuo didesne apsauga nuo žalingų saulės spindulių. Kuo esą didesnis SPF, tuo ramiau galite mėgautis saulės voniomis, tačiau Grožio ir sveikatingumo klinikos vadovė gydytoja Genovaitė Ramanauskienė renkantis apsaugos priemones pataria vadovautis kitokiais kriterijais.

 

„Kuo daugiau, tuo geriau“ – čia netinka. Paplūdimyje labiausiai gelbsti apsaugos priemonės su fiziniais, o ne cheminiais filtrais. Apsaugą lemia ne nurodomas SPF skaičius”, – aiškino G.Ramanauskienė. Pasak gydytojos, ES rekomenduoja rinktis apsaugos priemones su ne didesniu kaip SPF 30. Didesnis šis skaičius įspėja apie priemonėse esančius cheminius filtrus.

 

„Cheminis filtras sugeria pavojingus saulės spindulius ir, jei laiku nepašalinsime kūno priežiūros priemonės, jonizuojanti radiacija sugrįš atgal į odą. Kuo didesnis SPF lygis, tuo daugiau radiacijos jis vėliau grąžina“, – aiškino klinikos vadovė.

 

Renkantis kūno apsaugos priemones rekomenduoja atkreipti dėmesį į gaminio sudėtį. Labiausiai tinkamos, kurių sudėtyje nurodyti fiziniai filtrai: titano dioksidas, geležies oksidas. Fizinis filtras – medžiaga, padengianti odą kaip mikroveidrodis, kuris atspindi saulės spindulius ir neleidžia jiems prasiskverbti į odą.

 

Išlipus iš vandens, reikėtų nepamiršti pakartotinai užsitepti apsaugos priemonių. Pasak G.Ramanauskienės, veidas įdegs ir per saulės apsaugos priemones. Įdegis gal nebus toks intensyvus, tačiau tolygus.

 

„Bet taip tik geriau. Įdegis sendina. Oda išdžiūsta. Be to, pasaulis vėl grįžta prie baltos ir skaisčios odos“, – sakė gydytoja. Todėl susiruošusiems kaitintis saulėje patariama geriau apsirūpinti apsaugos priemonėmis, nes vėliau atsikratyti pigmentinių dėmių būna kur kas sunkiau ir brangiau.

 

{diena2}