Kur švęsime Jonines?

jonines

Jau šįvakar, po trumpos darbo savaitės, daugelis mūsų skubėsime švęsti Joninių. Taip jau nutiko, kad 2003 m. Joninės Lietuvoje paskelbtos nedarbo diena, o šiemet turime net keturias laisvas dienas ne tik švęsti, bet ir pailsėti.

Kokios Joninės be Jonų, laužų, muzikos ir paparčio žiedo? Gerai, kas jau iš anksto yra suplanavęs kur ir su kuo švęs trumpiausią metų naktį, o ką daryti tiems, kurie tik šiandien apie tai pradėjo galvoti?

 

Kartu švęsti Jonines siūlo baras „Pegasas“ su senų šlagerių programa iki paryčių, tačiau jei šią vasarišką šventę norite sutikti gamtoje – tai Jūsų visų laukia nuotaikinga Joninių programa Pavenčiuose prie šašlykinės. Čia susirinkusius linksmins Romas Dambrauskas, grupės „Tabasco“ ir „Linksmieji vyrukai“ bei ansamblis „Vaivorykštė“.

 

Palydėdami ilgiausią dieną ir pasitikdami trumpiausią naktį, Jūs galėsite prisiminti Joninių papročius ir galbūt surasti paparčio žiedą…

 

Po siautulingos ir paslaptingos nakties į Joninių (Rasos) šventę visus kviečia Urvikių kultūros centras, nes čia nuo 19 valandos pradės šėlti  Žemaitijos vestuvinių muzikantų festivalis „Jonvakaris–2010“. Susirinkusiuosius linksmins 12 grupių iš visos Žemaitijos, o organizatoriai žada smagią kaimišką gegužinę prie laužo, skanių šašlykų bei kitokių gardumynų.

Vaikai taip pat neliks neužimti – jų lauks batutas ir mašinytės.

 

Ką gi, dabar lieka tik nuspręsti kur ir su kuo švęsti linksmiausią vasaros šventę.

 

{parasas}