„Dainų dainelė 2010“ laureatė – Mažeikių muzikos mokyklos auklėtinė

Antradienį, birželio 8-ąją, Savivaldybės mero pareigas laikinai einantis jo pavaduotojas Rimantas Norkus įteikė padėkos raštus ir atminimo dovanėles Lietuvos  vaikų ir moksleivių televizijos konkurso „Dainų dainelė 2010“ laureatei – Mažeikių muzikos mokyklos auklėtinei Monikai Šakytei bei konkursui ją parengusiai vokalo mokytojai Daliai Olberkienei.    

„Dainų dainelė” – tai kas antri metai vykstantis ir turintis ilgametes tradicijas konkursas, kuriame dalyvauja vaikai ir mokiniai nuo 3 iki 19 metų. Šiuo nacionaliniu jaunųjų dainininkų renginiu siekiama puoselėti dainavimo tradicijas, skatinti gabių vaikų meninę saviraišką, atrinkti geriausius šalies jaunuosius solistus ir vokalinius ansamblius.

 

Šiemet konkursas vyko 19 kartą. „Dainų dainelės“ 2010 metų vertinimo komisijai vadovavo Lietuvos muzikos ir teatro akademijos Dainavimo katedros vedėjas, profesorius Virgilijus Noreika. Iš 200 solistų ir ansamblių buvo išrinktas 41 laureatas.

 

Mažeikiškė Monika Šakytė laimėjo ir bene pagrindinį specialųjį prizą – už geriausiai atliktą klasikinį kūrinį (ji atliko „Roželę“, m. F.Šuberto, ž. J.V.Getės).

 

 
Mažeikių muzikos mokyklos atstovių pagerbimo ceremonijoje taip pat dalyvavo mero pavaduotojas visuomeniniais pagrindais Jonas Siminkevičius, Administracijos direktorius Bronius Kryžius, Mažeikių muzikos mokyklos direktorius Ričardas Grušas. Po apdovanojimo visi šiltai pabendravo prie kavos puodelio.

 

{mazeikiai}

{parasas}