Savivaldybės specialistai dalyvavo seminare Kaune

Balandžio 1 d., Mažeikių rajono savivaldybės Architektūros ir urbanistikos skyriaus vedėja Daiva Štakonaitė ir vyriausiasis specialistas Laurius Ungeitis, Statybos ir remonto skyriaus vyriausioji specialistė Edita Pilibaitienė bei Aplinkos apsaugos, asmens ir visuomenės sveikatos skyriaus vyriausioji specialistė Justina Ungeitė dalyvavo Lietuvos žemės ūkio universiteto (LŽŪU) organizuotame seminare „Želdynų ir želdinių inventorizacija, viešųjų erdvių projektavimas“.

 

Savivaldybės specialistės vieningai sutarė, kad tokie seminarai labai svarbūs ne tik pasisemti žinių ar idėjų, bet ir pasidalinti patirtimi.

 

Anot E. Pilibaitienės, naudingas buvo LŽŪU dr. Linos Straigytės pasakojimas apie grubiausias klaidas miesto želdinių priežiūroje. Neretai pasitaikanti klaida yra netinkamas medžių genėjimas, kurio pasekmės stebimos jau po 5-erių metų.

 

„Išklausius Utenos rajono savivaldybės Teritorijų planavimo ir statybos skyriaus vyriausiosios specialistės Jūratės Paragytės prisistatymą „Utenos želdynų plėtotė per paskutinius 5 metus“ ir išsakytas mintis, susidarė įspūdis, kad, kuriant miesto želdynus Utenoje, būta tokių pačių klausimų ir panašių problemų kaip ir Mažeikiuose,“ – teigė kraštotvarkininkė E. Pilibaitienė.

 

Specialistė patikino, kad artimiausiu laiku susisieks su Utenos rajono savivaldybės kraštovaizdžio architekte išsamesnei konsultacijai.

 

Aplinkos apsaugos ir asmens ir visuomenės sveikatos skyriaus vyriausioji specialistė J. Ungeitė teigė, kad seminaras tikrai naudingas, nes specialistų išsakyti pastebejimai labai pravers vykdant želdynių inventorizavimą Mažeikiuose.

 

„Iki 2012 m. Mažeikiuose planuojama atlikti miesto želdynų inventorizavimą ir kadastavimą. Bus sukurtas želdynų ir želdinių žemėlapis su detalia informacija,“ – informavo kraštotvarkininkė E. Pilibaitienė.

 

 

Mažeikių rajono savivaldybė, ryšių su visuomene skyrius

 

{parasas}