Sedos kultūros centrui skirta Geriausio 2010 metų kultūros centro premija

Kovo 31 d., įvertinęs Geriausio kultūros centro vertinimo komisijos pateiktas išvadas bei rekomendacijas, LR Kultūros ministras Arūnas Gelūnas skyrė Geriausio 2010 metų kultūros centro (antrojoje kategorijoje) premiją Mažeikių rajono Sedos kultūros centrui. 

Premija bus įteikta gegužės 13 d. Jos dydis yra 48 bazinės socialinės išmokos (6240 Lt). 

Sedos kultūros centro direktoriaus Gintauto Griškėno teigimu, šis įvertinimas ir džiugina, ir kartu įpareigoja dar labiau stengtis.

 

„Smagu, kai įdėtas darbas būna pastebėtas ir įvertintas. Konkurentai šiame konkurse buvo išties labai stiprūs. Tarp jų ir Ramygalos – praėjusių metų Lietuvos kultūros sostinės kultūros centras, turintis didžiulį įdirbį bei patirtį. Esame patenkinti, kad mūsų kolektyvų, saviveiklininkų bendras triūsas neliko nepastebėtas, taip stengsimės dirbti ir toliau“, – sakė direktorius.

 

Mažeikių rajono savivaldybės Kultūros skyriaus vyriausiosios specialistės Rūtos Končiutės duomenimis, 18 meno kolektyvų ir būrelių turintis Sedos kultūros centras gali pasigirti ir kitais reikšmingais apdovanojimais:

 

2003 m. įteiktas Aukso paukštės apdovanojimas;

 

2006 m. kultūros centro direktoriui G. Griškėnui įteikta Geriausio kultūros centro darbuotojo nominacija;

 

praėjusiais metais Kultūros ministerijos premija už etnokultūros tradicijų puoselėjimą ir sklaidą apdovanota folkloro ansamblio „Rėmolee“ dainininkė Valerija Mizinienė.

 

LR Kultūros ministerijos premijos skiriamos už paskutinių penkerių metų aktyvią, kūrybingą ir novatorišką kultūros centrų veiklą, puoselėjant etninę kultūrą, mėgėjų meną, kuriant menines programas, plėtojant švietėjišką (edukacinę), pramoginę veiklą, tenkinant bendruomenės kultūrinius poreikius ir organizuojant profesionalaus meno sklaidą. 

 

 

Mažeikių rajono savivaldybė, ryšių su visuomene skyrius

 

{parasas}