N. Gudaitis: „Su visa pagarba galiu pasakyti, jog, deja, nesame itin aukšto lygio komanda“

Po antrojo rato, antro turo A lygos rungtynių su Vilniaus  „Vėtra“, Linas Glodenis pakalbino FK „Mažeikiai“ trenerį Nerijų Gudaitį.  Su komandos strategu buvo kalbėta ne tik apie paskutines dvejas rungtynes, bet ir bendrai apie sezono pradžią, bei  dabartinę komandos komplektaciją. Siūlome Jums paskaityti šį interviu ir patiems įvertinti Mažeikių futbolininkų sportinę formą.

Pirmąsias namų varžybas žaidėme su dviem Lietuvos Aukščiausios futbolo lygos lyderėmis – Marijampolės „Sūduva“ ir Vilniaus „Vėtra“. Tai dvi stiprios, panašaus pajėgumo komandos, lygoje žaidžiančios jau ne vienerius metus. Tačiau kodėl dvejų namų varžybų metu taip skyrėsi ne tik rezultatai, bet ir  Mažeikių komandos žaidimas?

Sunku atsakyti. Kaip prielaida, galiu teigti, kad prieš mūsų rungtynes „Sūduva“ daug jėgų atidavė žaisdama Baltijos lygos rungtynėse su Latvijos Čempionu Liepojos „Metalurgs“ (3:0). Tai lėmė, jog pas mus svečiai atvyko ne visiškai pailsėję. Galbūt tikėjosi lengvesnės pergalės. Tačiau rungtynių eiga parodė, kad sugrįžimas į atnaujintą stadioną, išsiilgtas žiūrovų palaikymas mums suteikė papildomos motyvacijos ir jėgų. Nors ir pralaimėjome 1:2, galima teigti, jog  sužaidėme vienas geriausių sezono varžybų: tiek daug progų įmušti įvarčiui neturėjome nė per vienas lig šiol žaistas rungtynes.

 

Šeštadienio rungtynių su Vilniaus „Vėtra“ metu tikėjomės panašaus lygio žaidimo. Kruopščiai ruošėmės rungtynėms. Peržiūrėjome video su Sūduva. Analizavome klaidas, treniruočių metu ieškojome būdų, kaip jų nebekartoti. Deja susiklostė ne taip, kaip tikėjomės.  Vėtra mus lenkė ūgiu, greičiu, meistriškumu. Reikia pripažinti, svečiai žaidė kaip norėjo, o mes – kaip jie mums leido. Ir čia nieko nuostabaus. Juk „Vėtra“ praeitų metų vicečempionė.

Rungtynių eiga parodė, kad dvejose iš eilės aukšto lygio varžybose vienodai gerai sužaisti mes dar nesame pajėgūs. Su visa pagarba mūsų komandos žaidėjams ir žiūrovams, galiu pasakyti, jog, deja, nesame itin aukšto lygio komanda. Daugeliui žaidėjų trūksta ūgio, greičio, pagaliau, talento – šių ypatybių nenusipirksi. Tai įgimta. Tačiau meistriškumas ateis tik sunkiai dirbant ir laikui bėgant.

 

Ankstesnių varžybų rezultatai parodė, jog debiutantams „Mažeikiams“ A lygoje kolkas nelabai sekasi. Ar manote, jog buvo tikslinga pereiti į A lygą?

Kaip I lygos prizininkei, Mažeikių komandai būtų buvę kvaila nepasinaudoti galimybe pakilti į A lygą. Visos komandos to siekia, siekėme ir mes. Supraskite, tai didžiulis mūsų darbo įvertinimas. Kolkas A lygoje teko pasidžiaugti tik keleta lygiosiomis sužaistų varžybų.

 

Suprantu, jog žaidimas I-oje lygoje mums garantuotų daugiau pergalių ir džiaugsmo akimirkų, tačiau betkokiu atveju, siekis visada būtų pereiti į Aukščiausią lygą. Tokia jau ta debiutantų dalia. Prisiminkime Gargždų „Bangos“, Pakruojo „Kruojos“ ir Kauno „Teledemos“ („Atleto“) pavyzdžius, kai šios komandos pačios buvo debiutantės.

Tačiau A lygoje ir reikalavimai kiti. Ypač stadionui. Tikriausiai pamenate, kaip jis atrodė. Būtent dėl blogos stadiono būklės, komandai ilgą laiką teko nuomotis kitų miestų stadionus. Kadangi tai papildomos išlaidos, reikėjo kuo sparčiau tvarkyti namų stadioną: atvesti vejos laistymo sistemą, pabaigti montuoti plastikines kėdes, įrengti  teisėjų ir žaidėjų persirengimo kambarius, dušus, tualetus. Ką jau kalbėti apie patį vejos atnaujinimą. Be to statomas ir ūkinis priestatas. Visam tam buvo išleista didžiulė pinigų suma, kai tuo tarpu kitos komandos tokius pinigus investuoja į žaidėjus.

Stadiono reikalai kaip ir aptvarkyti, o kada jau žadate  pradėti stiprinti komandos sudėtį? Ar jau greitai išvysime naujus žaidėjus?

Kaip jau daugelis žino, praeitą mėnesį FK „Mažeikiai“ pasirašė sutartį su buvusiu FBK „Kaunas“ puolėju mažeikiškiu Gintu Podeliu. Taip pat žvalgomės naujų gynybos ir saugų linijos žaidėjų. Su kuo pavyks susitarti, kolkas dar negaliu pasakyti.

Visoje Europoje, taigi ir pas mus, transferų (naujų žaidėjų registracijos) langas atsidaro nuo liepos 1 d. ir užsidaro mėnesio pabaigoje. Taigi naująjį puolėją Gintą išvysime jau liepos 4 d. namų rungtynėse prieš Pakruojo „Kruoją“. O ar komandą sustiprins daugiau žaidėjų, sužinosime liepą.


Gal turite ką nors pasakyti, treneri?

Visos komandos vardu norėčiau padėkoti Mažeikių komandos sirgaliams už palaikymą. Itin džiugu, kad stadione mus kas kart pasitinka tūkstantinė žiūrovų minia, ko tikrai gali pavydėti kiti šalies klubai. Tikimės iš jūsų kantrybės ir pažadame ryžtingai siekti pirmosios pergalės.

 

ŠALTINIS: Fkmazeikiai.lt