Maudymosi sezonas be gelbėtojų

Nuo birželio 15 d. Mažeikiuose oficialiai bus paskelbtas maudymo sezonas. Nuo šios dienos Pavenčių paplūdimyje kasdien  budės žmonės prižiūrintys ir palaikantys tvarką šioje vietoje. Kaip informavo seniūno pavaduotojas Kėviša, tvarką paplūdimyje prižiūrės žmonės iš Darbo Biržos, įdarbinti pagal Viešųjų darbų programą.

Tačiau asmenys, kurie palaikys tvarką viešajame paplūdimyje, negalės užtikrinti poilsiautojų saugumo vandenyje, nes gelbėtojų funkcijos jie neatliks. Pasirodo, visiškai nėra lėšų tam, kad seniūnija galėtų maudymosi sezono metu pasamdyti profesionalų gelbėtoją arba apmokinti asmenis teikti pirmąją pagalbą, kurie bus įdarbinami pagal Viešųjų darbų programą iš Darbo Biržos.

 

Paplūdimio prižiūrėtojai, ištikus nelaimei, telefonu turės pranešti kompetentingoms institucijoms apie įvykį ir laukti kol šie atvyks į nurodytą vietą.

 

Pasidomėjus, kokias gi vis dėlto paslaugas teiks šiemetiniai paplūdimio prižiūrėtojai, paaiškėjo, jog jie tik palaikys viešąją tvarką, drausmins netvarkingus paplūdimio lankytojus,  taip pat prižiūrės, kad būtų laikomasi paplūdimio taisyklių. Žodžiu, viešoji tvarka bus palaikoma, tačiau žmonių saugumas lieka kažkur antrame plane. 

 

Kaip pastebėjo Savivaldybės gydytoja I. Vaicekavičienė, kiekvienais metais, maudymosi sezono metu, gyvybių yra netenkama dėl to, kad paplūdimiuose nėra profesionalių gelbėtojų ir nukentėjusiems laiku niekas nesuteikia profesionalios pirmos medicininės pagalbos.

 

Tačiau kas liečia vandens telkinių, kuriuose vasaros metu maudosi mažeikiškiai, švarumą, tai Pavenčių paplūdimio vandens tyrimai rodo, jog čia vanduo švariausias ir atitinka visus higienos normos reikalavimus. Taip pat saugu maudyti ir Plinkšių paplūdimyje. 

 

{parasas}