„Eurovizijos“ nugalėtoja – Vokietijos atstovė Lena

Europos dainų konkursą „Eurovizija 2010” laimėjo Vokietijos atstovė Lena su daina „Satellite”. Tai paaiškėjo vėlų šeštadienio vakarą pasibaigus trijų valandų „Eurovizijos” finalo fiestai Norvegijoje, Osle. Likus keliems mėnesiams iki konkurso lažybų bendrovės organizavo spėjimus, kas galėtų laimėti šiemet, o kompanija „Google“ pranešė, kad pagal jų duomenis sėkmė turėtų šypsotis Vokietijos atstovei Lenai. „Google“ neapsiriko ir pernai, kai skelbė, jog Rusijoje vykusį konkursą laimės A. Rybakas.

 

 

Oslo „Telenor“ arenoje susigrūmė abiejų pusfinalių laimėtojai – 20-ies šalių atstovai ir dar penkios šalys, automatiškai patekusios į finalą, konkursą rengiančios Ispanija, Didžioji Britanija, Prancūzija ir Vokietija bei šių metų „Eurovizijos“ šeimininkė – Norvegija.

 

Nors rimčiausia kova dėl nugalėtojo vardo virė tarp Vokietijos, Belgijos, Turkijos ir Danijos, bet jau įpusėjus balsavimui tapo aišku, jog Vokietijos niekam aplenkti nepavyks. Lietuviai balsuodami aštuonis balus skyrė Ispanijai, dešimt – Vokietijai, dvylika – Gruzijai.

„Jaučiuosi, lyg tai, kas įvyko yra nerealu. Esu labai laiminga ir dėkinga, niekada negalvojau, kad mums pavyks tai padaryti“, – sakė nugalėtoja Lena. Kitais metais „Eurovizijos“ dainų konkursas turėtų įvykti viename iš Vokietijos miestų.

Kitąmet šis konkursas vyks Vokietijoje. 

 

 

 

 

{alfa }