Pirmosios rungtynės Mažeikiuose baigėsi pralaimėjimu

Šiandien, gegužės 30 dieną, 17val. mažeikiškiai pirmą kartą šiame sezone priiminėjo svečius savo stadione. Rungtynės tarp „Mažeikių“ ir Marijampolės „Sūduvos“ futbolo klubų susirinko stebėti didelė minia futbolo aistruolių. Rungtynėms teisėjavo teisėjas J.Paškovkis (Vilnius), o jas stebėjo, net 1600 žiūrovų.

Pirmąsias 35 minutes komandų žaidimas atrodė apylygis, „Mažeikiai“, net kiek dažniau atakuodavo „Sūduvos“ vartus, bet jau 36 min. V.Slavickas pelnė pirmąjį įvarti. Po įvarčio dar nespėjusius atsigauti „Mažeikių“ futbolininkus,  dar kartą baudžia svečiai iš Marijampolės.

 

39 min. skiriamas baudos smūgis į „Mažeikių“ vartus, „Sūduvos“ legionieriaus Liu smūgį, Kaktavičius atremia, bet čia pat, pribėgęs Valaitis galva užbaigia ataką. Jau 41min., „Mažeikiai“ turėjo progą išlyginti rezultatą. Komandos kapitonas, A. Bulošas, vienas išmaudo kelis „Sūduvos“ gynėjus, bet yra griaunamas baudos aikštelėje, teisėjas skiria 11 metrų baudinį, kurio A. Tautvydui realizuoti nepavyksta. 

 

„Sūduvos“ vartininkas atspėja smūgio kryptį ir jį atremia. Pirmas kėlinys baigėsi įtikinamu rezultatu 0-2, bet rezultatas situacijos aikštėje visai neatspindėjo. Po pertraukos, komandos toliau žaidė panašiu ritmu, tik jau 49min. už kalbas geltona kortele buvo nubaustas, A. Tautvydas.

 

64 min. geltona kortele apdovanojamas Urbšys („Sūduva“), už tai, kad nevykdė teisėjo nurodymų. „Mažeikiai“, kuria vis daugiau progų, kol 75 minutę A. Tautvydas gavęs kamuolį iš aikštės gilumos, baudos aikštelėje smūgiuoja iš 14 metru į tolimą vartų kampą 1:2.

 

Po to dar buvo sukurtos kelios gana chaotiškos vienos bei kitos komandos atakos, bet pasižymėti nei mažeikiškiams, nei svečiams nepavyko. Įsirašyti pavardę į rungtynių protokolą spėjo tik L.Chao („Sūduva“), antrą pridėto laiko minutę užsitarnavęs geltoną kortelę.

Mažeikių komanda vis dar lieka dešimtoje vietoje su 4 taškais. Artimiausios rungtynės – su Vilniaus  „Vėtra”, Mažeikiuose birželio 5 dieną.

 

Pastaba: deja, dauguma žiūrovų bilietų nenusipirko iš anksto, todėl turėjo laukti didelėje eilėje ir praleisti rungtynių pradžią. Nors bilietus pardavinėjo, net trys žmonės, eilė ištirpo tik įpusėjus pirmam kėliniui. Todėl dar kartą, norėtume jūsų paprašyti įsigyti bilietus iš anksto, Mažeikių Sporto Centre, adresu Laisvės 32-2(darbo dienomis, 8-17val.).

 

ŠALTINIS: Fkmazeikiai.lt

{parasas}