Kedžio dukra kol kas lieka pas globėją (Atnaujinta)

Advokatė Sonata Žukauskienė, mirusio Drąsiaus Kedžio pusseserė, pranešė, kad Panevėžio apygardos teismas pritaikė laikinąsias apsaugos priemones ir sustabdė nutarties, pagal kurią D.Kedžio ir L.Stankūnaitės dukra turi būti grąžinta motinai, vykdymą.

S.Žukauskienė pasakojo, kad šią nutartį priėmęs Panevėžio apygardos teismas atsižvelgė į teisėjos N.Venckienės skundą ir jame nurodytus motyvus.

 

Netrukus po to antstolis Marekas Petrovskis paskelbė stabdantis Kėdainių teismo nutarties vykdymą. Pasak advokato Aido Venckaus, vienas iš pagrindinių motyvų, kodėl mergaitė neperduodama L.Stankūnaitei yra tai, kad skubus nutarties vykdymas vaikui ne padės, o pakenks.

 

„Matyt Dievas dar yra“, – džiugiai kalbėjo A.Venckus.

Papildyta 17.30 val.:  Apie 17.25 val. prie savo namų atskubėjęs advokatas A.Venckus pranešė džiugią žinią visiems beveik septynias paras budintiems žmonėms. Trumpai perskaitęs nutartį, teisininkas nuskubėjo namų link. Minia jį palydėjo plojimais ir šūksniais „Valio!”.

 

Išgirdę naujieną susirinkusieji pradėjo skirstytis, tačiau interneto komentaruose pasirodė raginimų likti prie Venckų namų.

 

Ryto įvykiai: Pagal antstolio viešai paskelbtą pranešimą šiandien Neringa Venckienė turėtų perduoti D.Kedžio dukrą motinai L.Stankūnaitei. Prie Venckų namų susirinko minios. Anksti ryte Drąsiaus Kedžio namiškiai pranešė, kad laikinai mergaitę globojanti N.Venckienė nuo sekmadienio gydosi ligoninėje. Taigi mergaitę prižiūri senelė.

Kėdainių teismo nutartį dėl mergaitės perdavimo jos motinai Laimai Stankūnaitei laikinoji mergaitės globėja Neringa Venckienė turi įvykdyti pati. Kadangi ji, kaip teigia artimieji, nuo sekmadienio gydosi ligoninėje, šiandien to padaryti negali.

 

Pagal viename iš šalies dienraščių paskelbtą antstolio pranešimą ketvirtadienį, 9 val., N.Venckienė turėjo pristatyti mergaitę į Chemijos prospektą. Be to, šioje vietoje vyksta ir nuolatiniai L.Stankūnaitės susitikimai su mergaite.

 

Advokatas Aidas Venckus anksti ryte į antstolio Mareko Petrovskio kontorą pristatė pažymą, kad ligšiolinė mergaitės globėja gydosi ligoninėje ir mergaitės šiandien pristatyti negalės.

Ketvirtadienio rytą per kelias valandas stipriai pagausėjo žmonių minia prie Venckų namų. Vienu metu jų buvo apie tūkstantį. Žmonės tiesiog plūdo gatve Venckų namų link.

Prie Venckų namų apie 8.30 val. budėjo du policijos ekipažai. Apie 10 val. vienas ekipažas išvažiavo. Apie 10.20 val. minia pamažu pradėjo skirstytis.

 

{diena2}