Mažeikių rajono ugdymo įstaigos aktyviausios gamtosaugininkės visoje šalyje

Gegužės 20 d., ketvirtadienį, lopšelyje-darželyje „Pasaka“ aštuonioms Mažeikių rajono ugdymo įstaigoms įteiktos žaliosios vėliavos ir tarptautiniai Gamtosauginių mokyklų programos sertifikatai. Už pasiekimus darnaus vystymosi švietimo srityje ir kryptingą ugdymo įstaigų bei visuomenės aplinkosauginio vaidmens stiprinimą vėliavos ir sertifikatai įteikti

Renavo pagrindinei, Kalnėnų, Pavasario ir Židikų Marijos Pečkauskaitės vidurinėms mokykloms, darželiui-mokyklai „Kregždutė“, lopšeliams-darželiams „Delfinas“, „Berželis“ ir „Pasaka“. Apdovanojimus įteikė laikraščio „Žalioji Lietuva“ direktorius Rimantas Braziulis.

 

Svečias pasidžiaugė Mažeikių rajono mokyklų ir lopšelių-darželių darbais gamtosaugos srityje bei akcentavo, kad mūsų rajono ugdymo įstaigos aktyviausiai iš visų šalies savivaldybių dalyvauja Gamtosauginių mokyklų programoje.

 

Susirinkusiuosius į šventę pasveikino bei padėkojo už aktyvią gamtosauginę veiklą Mažeikių rajono savivaldybės administracijos Aplinkos apsaugos, asmens ir visuomenės sveikatos skyriaus vedėjas Zigmantas Kristutis, Švietimo skyriaus vyriausioji specialistė Nijolė Zakalskienė, o „Pasakos“ vaikai ir jų auklėtojos svečiams dovanojo nuotaikingą meninę programėlę, kurią pavadino „Miško fėja“.

 

 

 

Lopšeliams-darželiams „Berželis“ ir „Pasaka“ žaliosios vėliavos bei tarptautiniai sertifikatai įteikti pirmą kartą. Renavo pagrindinė mokykla šį garbingą apdovanojimą pelnė jau šeštą kartą, darželis-mokykla „Kregždutė“ ir Kalnėnų vidurinė mokykla apdovanojamos penktus metus.

 

Pavasario vidurinės mokyklos gamtosauginė veikla vėliava ir sertifikatu įvertinama ketvirtąjį kartą, lopšelio-darželio „Delfinas“ – trečiajį kartą, o Židikų Marijos Pečkauskaitės vidurinei mokyklai Gamtosauginių mokyklų programos dovanos įteiktos antrus metus.

 

Gamtosauginių mokyklų programa – viena iš Aplinkosauginio švietimo fondo programų. Tai aplinkosauginio švietimo, aplinkosauginio valdymo ir sertifikavimo programa, skirta visų tipų mokykloms. Šia programa siekiama sudominti ir suvienyti jaunus žmones gamtosauginei veiklai.

 

Jos tikslas – ugdyti moksleivių sąmoningumą aplinkosaugos srityje, atkreipti jaunosios kartos dėmesį į neigiamas ekonominės plėtros pasekmes; derinant klasės, mokyklos ir bendruomenės veiksmus, sukurti aplinkosauginio valdymo sistemą, gerinančią mokyklos ir jos aplinkos padėtį. Ši programa skatina mokinius imtis pagrindinio vaidmens, įgyvendinant praktinius programos reikalavimus.

 

Tokiu būdu Gamtosauginių mokyklų programa į aplinkosauginę veiklą įtraukia ne tik moksleivius, mokytojus, aptarnaujantį mokyklos personalą, bet ir šeimas bei vietinę bendruomenę.

 

Žalioji vėliava suteikiama tik vieniems metams, todėl mokykla, gavusi šį tarptautinį apdovanojimą, turi tęsti savo pradėtą darbą norėdama ją gauti ir kitais metais.

 

{mazeikiai}

{parasas}