Savaitgalį orai vės

Visą antrąjį gegužės dešimtadienį orai Lietuvoje buvo 3–5 laipsniai šiltesni nei vidutiniškai būna tokiu metų laiku. Gegužės šiluma ne taip smarkiai palietė tik pajūrį, ten temperatūros pasiskirstymas ypač margas. Čia didelę reikšmę turi ir vėjo kryptis, ir atstumas nuo jūros.

Šiltą orą kartu su liūtimis ir perkūnijomis nuo žemyno į Lietuvą plukdė pietiniai ciklonai. Artimiausiu metu lietūs pasitrauks tik trumpam. Artėjančio savaitgalio orai dar išliks vasariški, o paskutinę gegužės savaitę nusimato gana ženklus atvėsimas.

 

Penktadienį lietaus tikimybė bus maža visoje šalyje. Naktis, kaip ir visą savaitę, nešalta, 9–14 laipsnių. Dieną bus saulėta, šils net iki 21–26 laipsnių, vėl išsiskirs tik pajūrio ruožas, čia vidurdienį bus 17-20 laipsnių.

Šeštadienio naktis taip pat mažai debesuota, dieną debesuotumas didės, popiet debesys gali išsivystyti ir iki kamuolinių lietaus, tačiau gausiau lyti neturėtų. Šiluma atslūgs nežymiai, naktį 7–12, dieną 19–24, prie jūros 15–17 laipsnių.

 

Sekmadienį palis daugiau. Naktį vakarinėje Lietuvos pusėje, dieną daug kur praslinks trumpos liūtys, vietomis griaudės perkūnija. Bus dar truputį vėsiau. Naktį 6–11, dieną 13–18, pajūryje apie 12 laipsnių.

 

Kitos savaitės pradžioje atvės dar labiau. Antradienį ir trečiadienį stiprės šiaurės vakarų vėjai. Gana vėsūs orai išsilaikys didesnę savaitės dalį.

 

{alfa2}