Pasikeitė asmens dokumentų įsigyjimo kainos

Telšių apskrities vyriausiojo policijos komisariato Mažeikių rajono policijos komisariato Migracijos poskyris praneša, kad nuo šių metų sausio 1 d. piliečiams suteikta teisė rinktis asmens dokumentus – gali turėti asmens tapatybės kortelę (ATK) arba pasą, norintieji – abu dokumentus.

Taip pat informuoja piliečius, kad nuo šių metų sausio 1 d. įsigaliojo nauja rinkliava už asmens tapatybės kortelės ir Lietuvos Respublikos paso išdavimą.

Dabar asmens tapatybės kortelės kaina ją gaunant (keičiant) bendra tvarka yra 30 Lt., įsigyjant per penkias darbo dienas – 70 Lt., per vieną darbo dieną – 110 Lt. Paso kaina jį gaunant (keičiant) bendra tvarka yra 150 Lt., įsigyjant per penkias darbo dienas – 200 Lt., per vieną darbo dieną – 250 Lt.

 

Už asmens tapatybės kortelės išdavimą (keitimą) vaikams iki 18 metų, taip pat asmenims, kuriems sukako senatvės pensijos amžius, imama 15 Lt. valstybės rinkliava, už paso – 75 Lt. Jei šie asmenys pageidauja įsigyti asmens tapatybės kortelę ir pasą, rinkliavos dydis 50 proc. sumažinamas tik už vieno iš dokumentų išdavimą ar keitimą bendra tvarka. Dokumentą išduodant skubos tvarka, mokama visa kaina.

Gyventojams rekomenduojama prieš vykstant į užsienį pasitikrinti, koks dokumentas vienoje ar kitoje šalyje yra pripažintas kelionės dokumentu. Šiuo metu ATK kelionėms galioja vykstant į visas Europos Sąjungos valstybes, Islandiją, Juodkalniją, Kroatiją, Makedoniją, Norvegiją, San Mariną, Serbiją bei Šveicariją.

Informaciją apie reikalaujamus dokumentus teikia Valstybės sienos apsaugos tarnyba prie Vidaus reikalų ministerijos ir Užsienio reikalų ministerija.
Mažeikių r. PK informacija

 

{parasas}