Pirmas ratas baigėsi mažeikiškių pralaimėjimu

Gegužės 19 d., (vakar) 19val. įvyko A lygos XI turas, kuriame grūmėsi dvi Lietuvos A lygos pirmenybių komandos – Šiaulių FK „Šiauliai“ ir Mažeikių FK „Mažeikiai“. Vietos gerbėjų džiaugsmu, „Šiauliai“ iškovojo antrą pergalę iš eilės.

Pirmąsias 15 minučių komandų žaidimas atrodė apylygis, „Mažeikiai“, kėlė daugiau kampinių, dažniau pataikė į  vartų plotą.Tiesa, „Šiaulių“ smūgiai atrodė efektingesni ir esantys arčiau tikslo, tad jau 16 minutę, „Šiaulių“ legionierius iš Ukrainos Viktor Raskov pirmą kartą pasiuntė kamuolį į Pauliaus Kaktavičiaus saugomus vartus.

 

Įpusėjus pirmam kėliniui pasipylė labai stiprus lietus, aikštė pasidarė gan slidi. Pirmam kėliniui perkopus į antrą pusę, vis dar smarkiai lyjant, Viktor Raskov galva „pasiųstas“ kamuolys į „Mažeikių“ vartus pelnė antrą įvartį šiose rungtynėse ir ketvirtą šiame sezone. iki kėlinio galo, likus 12minučių, Nerijus Labžentis užsidirbo geltoną kortelę.

 

Pirmas kėlinys baigėsi įtikinamu rezultatu 0-2.

Po pertraukos, „Šiauliai“ toliau kontroliavo žaidimą. 65 minutę Mažeikių komandos kapitonas Antanas Bulošas, pargriovė „Šiaulių“ žaidėją V.Lapeikį, kuris iškart pastarajam į atlapus. Dėl šio savo veiksmo V. Lapeikis gavo geltoną kortelę.

 

Apie 70 minutę, Šiaulių komandos pasiųstas kamuolys kamuolys į „Mažeikių“ vartus, jau spėjusius apsidžiaugti „Šiaulių“ fanus nuliūdino šoninis tiesėjas, kuris sušvilpę nuošalę ir neįskaitė įvarčio.

 

75 min. „Šiaulių“ baudos aikštelėje pargriovus „Mažeikių“ komandos saugą A. Tautvydą, teisėjas skyrė 11 m. baudinį, kurį mažeikiškis taikliai išnaudojo ir taip sušvelnino rezultatą  2:1.

 

Iki pat rungtynių pabaigos šiauliečiai bombardavo „Mažeikių“ vartus ir tik puikus Pauliaus Kaktavičiaus žaidimas gelbėjo komandą nuo didesnės persvaros.

 

Rungtynės truko iki 93 minutės ir tai buvo nerezultatyviausias turo rungtynes šiame sezone. Mažeikių komanda lieka vis dar dešimtoje vietoje su 4 taškais.

Sekančios rungtynės su Marijampolės „Sūduva” vyks Mažeikiuose.

 

Rungtynėms teisėjavo teisėjas: S. Slyva (Kaunas)

Rungtynes stebėjo – 700 žiūrovų.

 

ŠALTINIS: Fkmazeikiai.lt

{parasas}