Moterys įsitikinusios: makiažas turi derėti prie aprangos spalvų

Vaikymasis mados tendencijų dalį moterų paverčia spalvotais klounais, o veido makiažas neretai primena spalvotą mozaiką. Kitos moterys atsargesnės: klauso močiučių, mamų ar geriausių draugių patarimų. Moterys įsitikinusios: makiažas turi derėti prie aprangos spalvų. Tačiau ši taisyklė galioja ne visada,

juk neretai nenorime tapti vienos paletės moterimi, kuri nuo galvos iki kojų pasipuošusi vien mėlynais, geltonais ar raudonais atspalviais. Specialistai tvirtina, kad makiažo spalvos turi papildyti ir išryškinti akių ar pabrėžti odos tono spalvą.

 

Kaip rašoma beautyden.com, akių pieštukas ar blakstienų tušas turėtų pabrėžti akies rainelės spalvą. Moterims mėlynomis akimis derėtų rinktis mėlynų ar pilkų atspalvių akių šešėlius, o idealiausias blakstienų tušas – rudų atspalvių.

 

Moterims žaliomis akimis tinka žalsvi ir slyvų atspalviai. Moterims rudomis akimis tinka žalių, bronzos, aukso atspalvių makiažas ir mėlynos spalvos blakstienų tušas.

 

Moterys, kurių oda yra šviesaus tono (pavasario – vasaros tipas), turėtų rinktis gelsvus, smėlio spalvos ar lengvo rožinio atspalvio pudrą.

 

Lūpų spalvą derėtų derinti prie odos tono spalvos. Šviesios odos moterys turėtų rinktis pačius šviesiausius šiltų spalvų atspalvius: rusvų, persiko ar blyškių levandų atspalvių lūpų dažus.

 

Aukso, rausvo – aukso, persikų lūpų dažų atspalvius patartina rinktis vidutiniškai tamsios odos moterims. Moterims tamsia oda patariama rinktis bronzos, vidutinio tamsumo rudų, raudonų plytų, uogų ar burgundiško vyno lūpų dažus.

 

Bronzos, smėlio, persiko atspalvių skaistalai tinka šviesios odos moterims. Šviesiaodės moterys turėtų vengti raudonų ar oranžinių atspalvių skaistalų. Moterys, kurių odos spalva yra vidutinio tamsumo, turėtų rinktis gvazdiko, persiko ar vario spalvos skaistalus.

 

Moterų, kurių oda yra tamsi, gali rinktis rūdžių, uogų, apelsino spalvų skaistalus.

 

{diena2}