Pareigūnai rengiasi išvaikyti minią apsupusią Kedžių namus

Pirmadienio rytą Drąsiaus Kedžio tėvai ketino vežti savo anūkę jos motinai Laimutei Stankūnaitei. Šiandien reikėjo vykdyti Kėdainių rajono apylinkės teismo nutartį, tačiau minia žmonių užtvėrė Kedžiams kelią ir neleido išvažiuoti. Interneto portaluose pasirodė komentarų, kad prie Kedžių namų artėja sunkvežimiai, kuriuose – Viešosios saugumo tarnybos mobiliosios kuopos pareigūnai. Jie neva ketina išvaikyti žmones.

 

Teisingumo ministras Remigijus Šimašius pareiškė, jog teismo sprendimas turi būti vykdomas.

D.Kedžio tėvai Laimutė ir Vytautas su anūke pirmadienio rytą išlipo iš automobilio „Mercedes Benz” ir pravirko. Apie 300 žmonių šaukė „Dieve, gelbėk Lietuvos vaikus”. Išsigandusi mergaitė pareiškė, jog nenori vykti pas motiną. Tada žmonės pradėjo ploti.

 

„Pedofilams – ne!“, „Ūsą – į kartuves!“, „Neatiduosim mergaitės!“, „Prezidentei gėda!“, – skandavo žmonės. Prieš atsiklaupę jie sukalbėjo „Tėve mūsų“.

 

„Mūsų valstybė supuvusi, apie prezidentę tą patį galvoju. Tai protu nesuvokiama, ką čia teisėjas, juk yra teisingumo ministras, mato kas vyksta su mažu vaiku. Kažkas vis tiek gali pakontroliuoti tą teisėją“, – samprotavo L.Kedienė. L.Kedienė sakė, jog teismo nutartis jau apskųsta.

 

D.Kedžio, kuris neseniai rastas negyvas, mama žurnalistams sakė, kad anūkė užsiminė apie mirtį.

„Sako, aš itaip pat noriu pas tėtę papulti, man labai blogai. Jeigu ir Neringa (N.Venckienė, D.Kedžio sesuo) numirtų, nusipjausiu pirštą ir aš numirsiu“, – anūkės žodžius citavo ponia Laimutė.

 

Anot L.Kedienės, sekmadienio vakarą pablogėjo N.Venckienės sveikata. Jai tirpsta rankos, moteris vemia.

„Gaila, kad valdžia nereaguoja į dabartinę situaciją”, – pirmadienio rytą teigė D.Kedžio tėvas Vytautas. – Prokuratūra suėdė mano, mano šeimos gyvenimą”, – piktinosi vyras.

 

www.atn.lt