Dėl netinkamos šunų priežiūros buvo sušauktas pasitarimas

Padaugėjus gyventojų skundų skaičiui dėl netinkamos šunų priežiūros, trečiadienį, balandžio 14 d., Mažeikių rajono savivaldybėje buvo sukviestas pasitarimas šiuo klausimu. Pasitarime dalyvavo rajono meras V. Džiugelis, vicemeras J. Siminkevičius, mero pavaduotojas R. Norkus, administracijos direktorius B. Kryžius, l. e. Mažeikių m. seniūno pareigas V. Kėvišas, ūkio skyriaus vedėjas A. Žiulpa, juridinio skyriaus vyr. specialistas G. Gudauskas, atstovė spaudai R. Končiutė, aplinkos apsaugos agentūros atstovas, Prevencijos poskyrio viršininkas A. Bubliauskas.

Pasitarimo metu buvo diskutuojama gyvūnų laikymo, vedžiojimo klausimais, kadangi šiuo metu visoje šalyje, taip pat ir Mažeikių mieste tai labai aktualu. Nuo šunų, kurie laksto ir be šeimininkų priežiūros, ir dar be antsnukių, jau yra nukentėjęs ne vienas Mažeikių miesto gyventojas.

Šiuo metu Mažeikių rajono policijos komisariate pradėti du ikiteisminiai tyrimai dėl dviejų žmonių sukandžiojimo, tik šiais atvejais piliečius šuo užpuolė užsiundytas paties šeimininko. Kadangi tokia padėtis mieste, rajono meras V. Džiugelis pasiūlė organizuoti tikslines prevencines priemones ir jau kitą savaitę tokios priemones vyks, ypatingą dėmesį kreipiant kur ir kaip vedžiojami šunys.

Mažeikių miesto ir rajono gyventojus, laikančius ar besiruošiančius laikyti naminius gyvūnus, kviečiame susipažinti su gyvūnų auginimo ir laikymo taisyklėmis ir jomis vadovautis. Taisykles rasite čia:  www.policija.lt/mazeikiu (nuoroda į puslapį
http://www.mazeikiai.lt/go.php/lit/Gyvunu_auginimo_ir_laikymo_taisykles/407).
 
Nesilaikant taisyklių, gyvūno savininkui gali būti surašomas protokolas pagal LR ATP 110 straipsnį, kuris užtraukia įspėjimą arba baudą iki dviejų tūkstančių litų su gyvūnų konfiskavimu arba be konfiskavimo.

Taip pat Mažeikių miesto ir rajono gyventojai yra raginami informuoti policijos pareigūnus, jeigu turi informacijos apie neleistinose vietose vedžiojamus šunis, lakstančius šunis be šeimininkų priežiūros ar be antsnukio. Pranešti apie pažeidimus galite telefonais: 02, 112, 98150 arba pasitikėjimo tel. Nr. 980 84.

 

{parasas}