Mažeikių darbo biržos absolventai neužplūdo

 

 

 

Mėnesio pradžioje Lietuvos Darbo biržą užplūdo mokslus baigę jaunuoliai nesitikintys niekur įstoti studijuoti arba iškart rasti darbo pagal įgytą specialybę.
Rasti sezoninį darbą per Darbo biržą moksleiviams šiemet iš esmės nėra prošvaisčių. Nors ir yra kuriamas dirbti pageidaujančių paauglių duomenų bankas, pasiūlymų jiems nėra, nes šiemet moksleiviams neleidžiama dirbti net viešųjų darbų. Visi darbai atitenka darbo netekusiems žmonėms. Taip pat nėra ką pasiūlyti ir absolventams, kurie papildė bedarbių gretas. Pasidomėjome kokia situacija yra mūsų rajone ir pakalbinome Mažeikių Darbo biržos direktorės pavaduotoją Ritą Jurkūnienę.

 

Anot, R. Jurkūnienės, dramatizuoti dabartinės padėties nėra reikalo, nes nesijaučia ypatingo, mokslus baigusių jaunuolių atplūdžio. Tiesiog kiekvienais metais šiuo laiku, dėl vienokių ar kitokių priežasčių, į Darbo biržą užsiregistruoja tam tikras skaičius jaunų žmonių.

 

„Nuo šių metų pradžios Mažeikių Darbo biržoje užsiregistravo 39 absolventai, 14 iš jų liepos mėnesį. Daugiausia, net 20 jaunuolių užsiregistravo iš Mažeikių Politechnikos mokyklos, 8 absolventai baigę Žemaitijos Kolegiją, 5 – Šiaulių Universitetą ir 6 – baigę kitus šalies universitetus”, – faktus dėstė Mažeikių Darbo biržos direktorės pavaduotoja Rita Jurkūnienė.

 

Nuo šių metų pradžios rajono darbo biržoje užsiregistravo 4254 asmenys ieškantys darbo, iš kurių net 4162 yra bedarbiai.

 

www.infomazeikiai.lt