Sekmadienio receptas

Kiaulienos šonkauliai su garstyčiomis ir prieskoninėmis žolelėmis

Jums reikės:

1,5 kg kiaulienos šonkaulių
maltų pipirų
druskos.

Marinatui:

200 g aštrių garstyčių
2 šaukštų mairūno
1/2 šaukštelio rozmarino
1/2 šaukštelio raudonėlio
4 lauro lapelių.

Paruošimas:

Nuplautus ir nusausintus šonkaulius padalykite porcijomis ir pabarstykite druska bei pipirais. Marinatui rozmariną, raudonėlį ir mairūną išmaišykite su garstyčiomis. Aptepkite šiuo marinatu šonkaulius ir sudėkite į indą, sluoksniuodami su lauro lapais. Indą pridenkite ir palikite šaldytuve visai parai (galima marinuoti ir daug trumpiau). Mėsą išimkite, iškepkite grilyje, aptepę likusiu marinatu.

Gero apetito!

 

{parasas}