Sekmadienio receptas
Kiaulienos šonkauliai su garstyčiomis ir prieskoninėmis žolelėmis
Jums reikės:
1,5 kg kiaulienos šonkaulių
maltų pipirų
druskos.
Marinatui:
200 g aštrių garstyčių
2 šaukštų mairūno
1/2 šaukštelio rozmarino
1/2 šaukštelio raudonėlio
4 lauro lapelių.
Paruošimas:
Nuplautus ir nusausintus šonkaulius padalykite porcijomis ir pabarstykite druska bei pipirais. Marinatui rozmariną, raudonėlį ir mairūną išmaišykite su garstyčiomis. Aptepkite šiuo marinatu šonkaulius ir sudėkite į indą, sluoksniuodami su lauro lapais. Indą pridenkite ir palikite šaldytuve visai parai (galima marinuoti ir daug trumpiau). Mėsą išimkite, iškepkite grilyje, aptepę likusiu marinatu.
Gero apetito!
{parasas}