Kramtomoji guma ir raukšlės – kas bendro?

Tik pačios moterys turi apsispręsti ar noras atgaivinti burnos kvapą ir sumažinti užkandžiavimą yra svarbiau nei raukšlių susidarymas veido srityje. Amerikiečių dermatologas ir plastikos chirurgas Joelis Schlessinger pastebėjo įdomų dalyką: pacientams, kurie nuolatos kramtė gumą burnos srityje susidarė raukšlės. Jo manymu, gumos kramtymas prisideda prie šio proceso.

Nors toks pastebėjimas nėra patvirtintas klinikinių tyrimų, kai kurie ekspertai palaiko nuomonę, kad nuolatinis gumos kramtymas apkrauna tam tikros grupės raumenis, kuris turi įtakos audinio elastingumo sumažėjimui bei linijų ir raukšlių formavimuisi aplink burną.

Be to daktaras J.Schlessinger pastebėjo, kad atlikus procedūrą, t.y. injekciją nuo raukšlių, pastaroji ne tokia efektyvi jei žmogus kramto gumą. Šis veiksmas gali išstumti medžiagas ir jos išsisklaidys daug greičiau.

Gumos kramtymas gali turėti ir teigiamą efektą. 2009 metais atlikto tyrimo duomenimis, ji gali padėti numesti svorio, kadangi skatina mažiau užkandžiauti ir suvartoti mažiau kalorijų.

 

{diena2}