L.Karalius atsiprašė dėl sukelto skandalo

Aršios kritikos dėl atostogų egzotiškose šalyse sulaukęs Seimo frakcijos „Viena Lietuva” narys Linas Karalius antradienį po nuoširdaus prisipažinimo sulaukė etikos sargų pabarimo, o apie planuotą apkaltą net nebuvo užsiminta. Parlamentaras L.Karalius antradienį po keleto nesėkmingų bandymų pagaliau apsilankė Seimo Etikos ir procedūrų komisijos (EPK) posėdyje, kur atsiprašė dėl sukelto skandalo ir tvirtino jau nubaudęs save labiau nei gali tai padaryti etikos sargai.

Išklausę kolegos paaiškinimų, komisijos nariai konstatavo, kad L.Karalius pažeidė Seimo statutą ir Politikų elgesio kodeksą, pakenkė Seimo reputacijai bei autoritetui, neatliko savo, kaip tautos atstovo, konstitucinės priedermės.

„Gailiuosi dėl savo veiksmų. Noriu atsiprašyti dėl sukelto skandalo. Labai apgailestauju, kad nepavyko grįžti į pratęstą sesiją. Manau, save labiau nubaudžiau negu gali jūsų gerbiama komisija”, – antradienį kalbėjo L.Karalius.

 

Nors anksčiau Seimo EPK pirmininkas Algimantas Salamakinas ir yra sakęs, kad L.Karaliui turėtų būti skelbiama apkalta, tačiau šįkart apie tai nebuvo kalbėta.
Seimo statute numatyta, kad Seimo nariui, be svarbios pateisinamos priežasties nedalyvavusiam daugiau kaip pusėje Seimo posėdžių, kuriuose iš anksto buvo numatytas ir numatytu laiku įvyko balsavimas dėl teisės aktų priėmimo, to mėnesio atlyginimas mažinamas vienu trečdaliu.

 

L.Karalius yra nurodęs, kad dėl atostogų jis atsisako vieno mėnesio atlyginimo. Seimo nario alga siekia apie 6 tūkst. litų. Tiesa, A.Salamakinas kiek anskčiau yra nurodęs, kad to nepakanka.

„Mes negalime kurti tokių precedentų, kai žmogus neina į darbą, po to grįžta po mėnesio ar dviejų ir sako: „aš algos neimsiu, bet aš lieku Seime ir dirbu toliau, čia viskas gerai”. Gerai negali būti”, – yra sakęs A.Salamakinas.

 

{valstietis2}