Madingos ir stilingos šukuosenos šiam pavasariui

Vis aiškiau iš po debesų skraistės flirtuojantys saulės spinduliai net ir be Naglio Šulijos prognozių primena: pavasaris jau čia pat. O tu žinai: atėjo pavasaris – šalin kepures, metas iš esmės pasirūpinti šukuosena! Todėl pasistengėme sudaryti karščiausių ir stilingiausių šio pavasario šukuosenų tendencijų Top 10:

1. Kaselė ant šono

Svarbi sąlyga, kad su tokia šukuosena netaptum panaši į stropią mokinukę – kūrybinga netvarka. Kitaip tariant, tegyvuoja išsitaršiusios sruogos, netvarkingas pynimas ar įmantresni to pynimo variantai, žaismingai iškedenti kirpčiukai ir taip toliau.


2. Ką tik iš dušo

Tikriausiai esi girdėjusi šukuosenos apbūdinimą – „ką tik iš lovos“. Dažniausiai taip vaizdingai sakoma apie trumpų plaukų šukuoseną, tyčia suformuotą netvarkingai, kai plaukai styro į visas puses. Šį pavasarį siūlomas kiek švelnesnis tokios šukuosenos variantas, ir ne trumpaplaukėms, o pusilgių ir ilgų plaukų savininkėms. Sąlyginai pavadinkime jį „ką tik iš dušo“. Plaukai nestyro ir nėra susivėlę, tik sukuriamas įspūdis, kad jiems leista natūraliai išdžiūti, nė nešukavus. Taigi užuot stengusis preciziškai išfenuoti visus plaukų nelygumus, paprasčiausiai dar drėgnus plaukus iššukuok, leisk natūraliai išdžiūti, o paviršių supurkšk žvilgesio suteikiančiu nenuskalaujamu balzamu.

 

 

3. „Atgal į 70-tuosius“

Tai – kiek labiau suvaldytas „ką tik iš dušo“ variantas. Ilgi banguoti plaukai išdžiovinami kruopščiai, bet neištiesinant natūralių bangelių. Glotnumo jiems suteiks nestiprios fiksacijos šukuosenos formavimo priemonė, kuriant iškilmingesnį variantą sruogelės paryškinamos džiovinant fenu ir sukant jas ant apvalaus šepečio.

4. Tiesūs, ilgi bet ne glotnūs – kas?

Ogi tavo plaukai šį pavasarį!  Sutepk purumo suteikiančiu nenuskalaujamu balzamu, ištiesink juos džiovindama fenu, perskirk norimoje vietoje sklastymą ir dar pakedenk pirštais, kad nebūtų susiploję – štai ir visi stiliaus burtai!

 

 

 

5. Šlapias efektas vėl ant bangos!

Ilgos sruogos, suteptos šlapių plaukų efektą teikiančia želė. Įspūdingas variantas toms, kurios dievina ekstravagantišką, iš minios išsiskiriantį stilių. Tačiau atsargiai – su tokia šukuosena lengva perlenkti lazdą, būk pasirengusi, kad plaukai gali atrodyti ne tik šlapi, bet ir sulipę, riebaluoti. Rinkis šią šukuoseną arba iškilmingoms progoms (tada sruogelės turėtų būti žaviai sugarbanotos ir tvarkingai sudėliotos), arba prie „crazy“ stiliaus rūbų, kai užplūs šėlionių nuotaika. Dar viena variacija ilgaplaukėms šlapio efekto tema – kai želė sutepamas ir sruogelėmis suskirstomas tik viršugalvis, o jau ties kaklu plaukai paliekami puresni, išsidraikę.

 

6. Trumpi plaukai su intriga

Be šlapių plaukų efektą suteikiančios želė neapsieis ir stilingos trumpaplaukės. Nesvarbu, ar rinksiesi šukuoseną „a la Rihanna“, su ilgais ant vieno šono krentančiais kirpčiukais, ar apsikirpsi žaviu vėjavaikišku „bobu“ – plaukai turėtų būti ne purūs, o suvaldyti, sudėlioti ir suformuoti.

7. Retro bangelės

Be abejo, šią šukuosenų bangą pūste atpučia tokios stiliaus ikonos, kaip Gwen Stefani ir Dita van Teese. Amžinasis moteriškumas, nesenstanti klasika, žavu ir pretenzinga. Ypač tiks ryškioms, savimi pasitikinčioms ir flirtuoti mėgstančioms asmenybėms.

 

 

8. Kuodelio variacijos

 

Balerinos kuodelis pakaušyje? O gal romantiškas kuodelis ties kaklu? Asimetriškas, šone susuktas kuodelis ar įmantri susuktų sruogų raizgalynė ties pakaušiu – jei tik tau tinka ir patinka, pirmyn!

 


9. Kuodas su garbanomis

Tai „minkštesnis“, bet kartu ir sudėtingesnis paprasto kuodo variantas. Jei įprastai kuodas sukamas prieš tai tolygiai iššukavus ir ištempus plaukus, dažnai – dar ir susegus juos į stangrią uodegėlę, tai šis „garbanotas kuodelis“ – visiška priešingybė. Prieš jį sukant garbanoti plaukai sutepami nestiprios fiksacijos šukuosenos formavimo priemone, garbanėlės dailiai suskirstomos sruogelėmis, o susukus kuodą, jei reikia, dar ir sutvirtinamos paslėptais segtukais. Romantiška ir nepaprastai žavu.

 

10. Aksesuarų gijos

Greta kitų plaukų aksesuarų, tokių, kaip lankelis, skarelė, šalikėlis ir įvairiausios segės, šiemet karaliauja ir juostelės, karoliukų vėriniai ar sruogos su mazgeliais, kuriais dekoruojamos sukeltų plaukų šukuosenos. Kokį aksesuarą pasirinkti – kontrastuojantį su tavo plaukų spalva ar labai panašaus atspalvio, kaip ir tavo natūralūs plaukai – skonio reikalas. Bet pamėginti tiesiog privalai – juk tokios naujovės paprastai neišlaiko daugiau nei keletą sezonų, taigi naudokis proga!

 

ŠALTINIS: eli.lt

{parasas}