Sekmadienio receptas

Mėsos pyragas

Jums reikės:

– dvejų paprikų,
– pakuotės „Bemielės sluoksniuotos tešlos”,
– žalumynų (krapai, petražolės, bazilikai),
– žvėrienos prieskonių,
– jautienos (liesos, gal kokių 600-700g),
– grybų (kuo daugiau, tuo geriau),
– džiovinto rozmarino ir bazilikų (žiupsniuką),
– svogūnų (dvejų didelių arba gyvo galo mažų),
– vieno kiaušinio ir žiupsnio kmynų (pyrago viršui „pagerinti”).

 


Paruošimo būdas:

 

Svogūnus pakepinti su susmulkintais grybukais, o tada atskirai pakepkite smulkiai supjaustytą papriką.

Mėsą supjaustykite mažais gabaliukais ir suprieskoniuokite iš anksto, prieš kokias 4-5 val. naudodami  žvėrienos prieskonius ir česnakus, o vėliau  pakepinkite kartu su grybais, paprikomis, žalumynais ir prieskoniais.

 

Paruošiame kepimo formą, skardą ištepkite sviestu arba margarinu, o tada sudėkite paruoštą mėsos ir daržovių įdarą. Užklokit viršų tešla ir patepkite kiaušinio plakiniu bei pabarstykite kmynais. Šakute pabadykite užklotą pyrago viršų.

Pyragas kepamas apie 30-40 min.

 

Skanaus!

 

{parasas}