Sekmadienio receptas
Mėsos pyragas
Jums reikės:
– dvejų paprikų,
– pakuotės „Bemielės sluoksniuotos tešlos”,
– žalumynų (krapai, petražolės, bazilikai),
– žvėrienos prieskonių,
– jautienos (liesos, gal kokių 600-700g),
– grybų (kuo daugiau, tuo geriau),
– džiovinto rozmarino ir bazilikų (žiupsniuką),
– svogūnų (dvejų didelių arba gyvo galo mažų),
– vieno kiaušinio ir žiupsnio kmynų (pyrago viršui „pagerinti”).
Paruošimo būdas:
Svogūnus pakepinti su susmulkintais grybukais, o tada atskirai pakepkite smulkiai supjaustytą papriką.
Mėsą supjaustykite mažais gabaliukais ir suprieskoniuokite iš anksto, prieš kokias 4-5 val. naudodami žvėrienos prieskonius ir česnakus, o vėliau pakepinkite kartu su grybais, paprikomis, žalumynais ir prieskoniais.
Paruošiame kepimo formą, skardą ištepkite sviestu arba margarinu, o tada sudėkite paruoštą mėsos ir daržovių įdarą. Užklokit viršų tešla ir patepkite kiaušinio plakiniu bei pabarstykite kmynais. Šakute pabadykite užklotą pyrago viršų.
Pyragas kepamas apie 30-40 min.
Skanaus!
{parasas}