Akmenės cementas nemokamai priima senas padangas

Vasario 12 d. Aplinkos ministerija ir AB „Akmenės cementas“ pasirašė susitarimą dėl nemokamo padangų atliekų priėmimo iš savivaldybių ir regioninių atliekų tvarkymo centrų. Pagal šį susitarimą įmonė įsipareigojo iki 2010 m. gruodžio 31 d. nemokamai priimti ir panaudoti energijai gauti iki 2000 tonų savivaldybių ir regioninių atliekų tvarkymo centrų pristatytų padangų atliekų.

Praėjusiais metais savivaldybės ir regioniniai atliekų tvarkymo centrai taip pat galėjo nemokamai priduoti padangų atliekas panaudojimui minėtai įmonei. Per laikotarpį nuo 2008 m. gegužės mėnesio iki 2009 m. gruodžio įmonei buvo pristatyta virš 2000 tonų padangų atliekų. Kadangi ši problema aktuali ir šiais metais, sutartis su AB „Akmenės cementas“ sudaryta dėl papildomo kiekio panaudojimo.

 

Savivaldybės ir regioniniai atliekų tvarkymo centrai į AB „Akmenės cementas“ gali pristatyti padangas, kurių skersmuo ne didesnis kaip 118 cm ir plotis ne didesnis kaip 39 cm. Didesnes padangas įmonė priima už mokestį.

 

Lietuvoje yra tik kelios įmonės, kurios perdirba naudotas padangas. Viena iš jų – AB “Akmenės cementas”, kuris jau keleri metai, pagal sutartį su Aplinkos ministerija, nemokamai surenka iš savivaldybių padangų atliekas ir jas panaudoja kaip alternatyvųjį kurą. Transporto išlaidas dengia savivaldybės.

 

{vtv2}