Aiškintasi dėl viešųjų pirkimų procedūrų

Praėjusią savaitę Mažeikių rajono savivaldybės administracijos Viešųjų pirkimo komisijos pirmininkas Romualdas Sakalauskas ir Viešųjų pirkimų skyriaus vyriausioji specialistė Jovita Baltinienė lankėsi Viešųjų pirkimų tarnyboje prie Lietuvos Respublikos Vyriausybės bei Centrinėje projektų valdymo agentūroje (CPVA).
Savivaldybės administracijos atstovai aiškinosi, kokios yra galimybės pagreitinti viešųjų pirkimų procedūras dėl daugiabučių gyvenamųjų namų renovacijos.

Susitikime domėtasi, ar galima nesumuoti paslaugų, esančių vienoje pirkimų kategorijoje. Viešųjų pirkimų tarnybos specialistė Viktorija Bobrova teigė, kad, vadovaujantis Viešųjų pirkimų įstatymo metodikos 12 punktu, paslaugas, patenkančias į vieną pirkimo kategoriją, privaloma sumuoti.

 

Nemažai dėmesio skirta klausimams, susijusiems su pretenzijų nagrinėjimu. Pastaruoju metu, pasak J. Baltinienės, pretenzijų nagrinėjimas ypač aktualus. Specialistė aiškinosi pretenzijų nagrinėjimo terminus, konsultavosi dėl konkrečių, šiuo metu nagrinėjamų pretenzijų. Daug neaiškumų, anot J. Baltinienės, kyla dėl elektroninių pirkimų priemonių. Mažeikių rajono savivaldybės administracija viena iš pirmųjų šalyje vykdė pirkimą elektroniniu būdu. Taip buvo perkamos mobilaus ryšio tiekėjo paslaugos. Savivaldybės atstovai domėjosi, kaip tinkamai pateikti reikalingus dokumentus, vykdyti kitas pirkimo procedūras.

 

Pokalbio su CPVA specialistais metu R. Sakalauskas prašė kuo skubiau peržiūrėti Mažeikių rajono savivaldybės administracijos pateiktus dokumentus bei priimti sprendimą skirti lėšas, investuotas į Žemaitijos gatvės rekonstrukciją.

 

Vasario 9 d. Mažeikiuose apsilankiusi komisija iš CPVA patikrino Žemaitijos gatvėje atliktus rekonstrukcijos darbus. Kaip informavo R. Sakalauskas, komisijos nariai nepareiškė jokių pastabų, todėl tikimasi, kad iki rajono biudžeto tvirtinimo Savivaldybės administracija gaus sprendimą dėl lėšų skyrimo atliktiems gatvės rekonstrukcijos darbams.

 

{mazeikiai}