Laižuvos bendruomenės aktyvus jaunimas dalyvauja „Get ready“ kursuose

Lapkričio 25-28 d. Jaunimo Tarptautinio Bendradarbiavimo  Agentūra (JTBA) Daugirdiškėse, Elektrėnų sav., organizuoja mokymo kursus „Get ready“, norintiems vykdyti jaunimo demokratiškumo projektus.
Dalyvauti kursuose pareiškė norą 68 jaunimo organizacijos, bendruomenių atstovai iš visos Lietuvos. Organizatoriai atrinko tik 22 mokymų dalyvius, tarp kurių pateko Mažeikių rajono Laižuvos bendruomenės aktyvaus jaunimo atstovai Ernesta Strakšytė ir Saulius Majauskas.

 

Kursuose dalyviai sužinos, kas yra jaunimo demokratiškumo projektai ir kokie jie būna, koks jų įgyvendinimas. Kokie yra kokybiniai ir formalūs tokių projektų reikalavimai ES „Veiklus jaunimas“ programoje.

 

Dalyviai turės galimybę kurti arba plėtoti jaunimo demokratiškumo projekto idėjas atsižvelgiant į bendruomenės poreikius, planuoti konkrečias veiklas bei sužinos, kaip susirasti vietinių ir tarptautinių partnerių jaunimo demokratiškumo projekto įgyvendinimui .

 

Jaunimo demokratiškumo projektai ES programos „Veiklus jaunimas“ – viena iš priemonių, kuri remia jaunų žmonių dalyvavimą  astovaujamosios demokratijos struktūrose, skatina jų aktyvų dalyvavimą vietos, regiono ar savo šalies bendruomenės gyvenime arba tarptautiniu lygmeniu.

 

Jaunimo demokratiškumo projektas – tai bendromis kelių partnerių Europoje jėgomis sukurtas projektas, sutelkiantis vietinių, nacionalinių ar tarptautinių projektų idėjas, patirtį ir skirtas jaunų žmonių aktyviam ir atsakingam dalyvavimui skatinti.  

 

Mažeikių rajono savivaldybė, ryšių su visuomene skyrius

 

{parasas}