Paskelbtas aktyviausių virusų dešimtukas

Kompiuterių saugumo programinės įrangos kūrėja bendrovė ESET atkreipia dėmesį į augantį konfidencialios informacijos vagysčių skaičių internete. Tendencijos rodo, kad duomenų pasisavinimo atvejų daugėja socialiniuose tinkluose, taip pat bendraujant elektroniniu paštu.

Asmeniniai vartotojų duomenys ar svarbi verslo informacija išviliojama pasinaudojus žmonių patiklumu. Tuo tarpu interneto erdvėje vartotojus ir toliau puola pastaruoju metu paplitę virtualūs kenkėjai, sakoma ESET Lietuvoje atstovaujančios bendrovės „NOD Baltic“ pranešime. Jame teigiama, kad internete pastarąjį mėnesį ir toliau aktyviai puolė išplitę virtualūs kenkėjai: ESET skelbiamame pavojingiausių sausio mėnesio virusų dešimtuko pirmojoje vietoje aptiktas daugiausia kompiuterių užkrėtęs kirminas „Conficker“, plintantis per operacinės sistemos „Windows“ spragas.

 

Sausį vartotojus ir toliau aktyviai atakavo virusai „INF/Autorun“, „Win32/PSW.OnLineGames”, „Win32/Agent“, „INF/Conficker“, kenkėjiškos programos  „Win32/Pacex.Gen“, „Win32/Qhost“ ir „WMA/TrojanDownloader.GetCodec“.

 

Aštuntojoje ir dešimtojoje aktyviausių virusų dešimtuko  vietose aptikti nauji kenkėjai:  „JS/TrojanDownloader.Agent“ ir „Win32/Packed.Autoit“.

Pirmasis, „Trojos“ arklio tipo virusas, į kompiuterį patenka besilankant kenksmingose internetinėse svetainėse. Virusas kenkia tuo, kad be vartotojo žinios siunčia ir diegia į kompiuterį pavojingus failus.

 

Dešimtoje vietoje iš 21-osios atsirado virusas „Win32/Packed.Autoit”: patekęs į kompiuterį jis atveria kelią kitoms kenkėjiškoms programoms. Pavojingiausių virusų dešimtukas sudaromas remiantis unikalios grėsmių stebėjimo sistemos „ThreatSense.Net“ duomenimis.

2010 m. sausio mėnesio aktyviausių virusų dešimtukas:

 

{balsas2}