Į dešinę ausį sakomi atsiprašymo žodžiai girdimi geriau

{alfa1}

Niekada ne per vėlu atsiprašyti ir panašu, kad egzistuoja būdas, kaip tai pasakyti vieną kartą ir būti išgirstam, praneša Dailymail.co.uk. Mokslininkai atskleidė paslaptį, kad atsiprašymai sakomi į dešinę ausį girdimi geriau. Tyrimas parodė, kad kai supykstame mūsų dešinė ausis tampa jautresnė garsui. Be to, mokslininkai tvirtina, jog taip yra todėl, kad kairysis smegenų pusrutulis atsakingas už garsus, kurie patenka per dešinę ausį, todėl jei pyktis jį aktyvuoja, garsai geriau girdimi dešine, o ne kaire ausimi.

Mokslininkai privertė 30 jaunų vyrų supykti, skaitant jiems priešiškus pareiškimus. Tyrime dalyvavusių žmonių pulsas supykus pagreitėjo, kraujo spaudimas padidėjo ir išsiskyrė didelis testosterono kiekis. Valensijos universiteto mokslininkai atliko klausos testus su kiekviena ausimi. Dešinės ausies gebėjimas priimti garsus buvo žymiai didesnis nei kairės.

 

Anksčiau daryti tyrimai taip pat parodė, kad norėdami kitą žmogų kažkuo įtikinti, taip pat turime jam kalbėti į dešinę ausį. Kai Italijos mokslininkai prašė 200 žmonių naktiniame klube cigarečių, rūkaliai dvigubai daugiau kartų davė teigiamą atsakymą prašančiajam, kai prašymas buvo sakomas į dešinę ausį.

 

Kitas, britų atliktas tyrimas parodė, kad savo darbą dirbo geriau telefonu prekes pardavinėjantys tie agentai, kurie ausines buvo įsidėję į kairę ausį. Kodėl taip yra, nebuvo išsiaiškinta, bet mokslininkai pastebėjo, kad pardavėjai ausines turėję dešinėje ausyje, geriau jautė klientus ir jiems pavyko užmegzti stipresnį ryšį, o tie, kurie – dešinėje, geriau vadovavosi logika.

 

Taip pat studijos parodė, kad ne tik ausys, bet ir kitos kūno dalys skirtingai jaučia prisilietimus. Pavyzdžiui, dešinė koja yra jautresnė kutenimui nei kairė, kairys skruostas jautresnis bučiniui, o kairėje pusėje laikomi kūdikiai jaučiasi geriau, nei dešinėje.

{alfa2}