Ar "tetris" vis dar populiarus?

 Žaidimui „Tetris“ jau daugiau nei 25 metai, tačiau tai vis dar geriausiai parduodamas visų laikų žaidimas – visame pasaulyje šis žaidimas buvo parsisiųstas į mobiliuosius telefonus net 100 mln. kartų.

Kompanijos „Electronic Arts Inc“ mobiliojo ryšio padalinio pasaulinės leidybos viceprezidentas Adamas Susimanas teigė, jog šis skaičius labai svarbus ne tik kompanijai „EA“, bet ir visai mobiliųjų žaidimų pramonei. Tai žymi nenykstantį žaidimo „Tetris“ populiarumą. „EA Mobile“ bei kompanija „Blue Planet Software“, iš kurios perkama licencija, ketvirtadienį Monrealyje oficialiai paskelbs šią naujieną, rašo itzinios.lt.

Žaidimas „Tetris“ buvo sukurtas 1984 metais. Jį sukūrė Sovietų programuotojas. Šis žaidimas išpopuliarėjo 1989 metais kompanijos „Nintendo Co“ sukurtame mobiliųjų žaidimų prietaise „Game Boy“. Nuo to laiko šį žaidimą konsolėse, internete ar mobiliuosiuose prietaisuose, tokiuose kaip „iPhone“ ar netgi paprastuose mobiliuosiuose telefonuose, žaidžia milijonai žmonių.

 

Žaidimas pasižymi aiškia sąsaja, paprastu valdymu ir pritraukiančiu pobūdžiu, taigi, jis ypač tinkamas mobiliesiems prietaisams. Žaidimo „Tetris“ kūrėjas Aleksejus Pajitnovas tvirtino, jog pats žaidimas yra paprastas ir lengva į jį įsijausti, tačiau pasiekti gerų rezultatų pakankamai sunku.

„Jis tinka visoms demografinėms grupėms, įvairioms kultūroms“, – teigė jis.

 

Kompanija „EA“ neatskleidė, kiek užsidirbo iš žaidimo „Tetris“. Norint parsisiųsti šį žaidimą į mobilųjį telefoną „iPhone“, reikia sumokėti 5 JAV dolerius. A. Susimanas tvirtino, jog šis žaidimas prieinamas 60 valstybių ir jį galima žaisti 64 000 skirtingų mobiliųjų telefonų.