Šiandien vyko pasitarimas dėl brandos egzaminų organizavimo

 Šiandien, sausio 28 d., Mažeikių rajono savivaldybės Švietimo skyriaus specialistai susitiko su vidurinių mokyklų, gimnazijų ir miesto pagrindinių mokyklų vadovais. Susitikime buvo aptartas šiemet vyksiančių brandos egzaminų organizavimas ir vykdymas. Susirinkusieji kalbėjo apie naująją egzaminų organizavimo ir vykdymo tvarką, pakeitimus, lyginant su praėjusiais metais bei apie kiekvienos mokyklos pasiruošimą vykdyti egzaminus.

Kaip informavo Švietimo skyriaus vedėjas Apolinaras Stonkus, šiemet pagrindiniai egzaminai bus tik valstybiniai, išskyrus lietuvių (gimtosios) kalbos, geografijos, technologijų, dailės, muzikologijos ir muzikos. Visi kiti – tik valstybiniai. Todėl buvo aptartas klausimas dėl egzaminų centrų bei vertintojų, kurių šiemet reikės gerokai daugiau nei pernai.

Švietimo skyrius egzaminams ruoštis pradėjo jau nuo metų pradžios. Už egzaminų sesijos koordinavimą paskirta vyriausioji specialistė Jelena Sutkienė. Su brandos egzamimų organizavimo ir vykdymo tvarka supažindinti visi skyriaus specialistai.

 

Savivaldybės administracijos direktoriaus įsakymu Švietimo skyriaus vedėjui suteiktas įgaliojimas skirti bazinę mokyklą, egzaminų centrus, sudaryti egzaminų vykdymo ir vertinimo komisijas.

 

ŠALTINIS: mazeikiai.lt