10 mados tendencijų stilingai 2010 metų žiemai

Alfa.lt

 Pernai Paryžiaus ir Niujorko mados dizaineriai, pristatydami šaltojo sezono drabužių kolekcijas, tikino, kad 2010 metų žiema bus tikrai nenuobodi. Nepaisant pasaulį pakirtusių ekonominių negandų, gripo pandemijos ar visuotinės depresijos, mados pasaulis šalčiausius šios žiemos mėnesius sutinka kaip niekad puošniai, solidžiai ir seksualiai, teigia mados žinovai portalui fashionising.com. Atskleidžiame tau 10 stiliaus paslapčių, kuriomis vadovaudamasi 2010 metų žiemą atrodysi kaip ką tik nuo podiumo nulipusi gražuolė.

Auliniai batai aukščiau kelių

Batai, siekiantys šlaunis, – viena tų stilingų aprangos detalių, kurias privalai turėti šią žiemą. Kalbame ne šiaip apie ilgaaulius, tačiau apie itin ilgus batus, primenančius žvejo ar medžiotojo avalynę. Minimalistiniai zomšiniai arba futuristiniai blizgios odos, dermantino, guminiai, tvido, flanelės, megztu aulu, dekoruoti metalu, kailiu, siuvinėti – svarbiausia, aukštakulniai. Štai tokius ilgaaulius šiai žiemai siūlo Antonio Berardi, Marco Jacobso, „Hermes, & Isabel Marant“ mados namai.

 

Gobtuvai, mantijos ir puspalčiai

Gobtuvai ir mantijos madingi nuo neatmenamų laikų. Gobtuvai buvo pagrindinis išorinis drabužis Viduramžių laikais, pusilgės mantijos saugodavo keliautojus ir dvariškius nuo XVI amžiaus audrų ir pūgų. Šią žiemą privalai prisiminti istoriją ir puoštis XIV-XVI a. stiliaus apsiaustais. 1940 metų militaristiniai švarkai ir puspalčiai, galvos dangalai, skraistės, kailinės šerpė, prabangūs bua ir 60-tųjų ponchai – šią žiemą antram gyvenimui prikeltos mados gudrybės.

 

 

Odiniai drabužiai

Tikriausiai kyla klausimas, kas be odinio švarko, madingo ištisus dešimtmečius, dar gali būti stilinga šiais metais. Ogi viskas! Anot dizainerių, atėjo ne Metalinio tigro, bet Blizgios odos metai. Viskas pradedant blauzdinėmis, timpomis, liemenėmis, rankinėmis, triko, baigiant lietpalčiais suknelėmis ir kombinezonais – madinga. Dar daugiau oda – absoliutus 2010 metų mados topas.

 

 

Feminizmo triumfas

Šiais metais madinga viskas, ką gali rasti savo vyro spintoje. Nesistebėk, maskulinistinė mada įsibėgėja būtent šią žiemą. Griežtų linijų švarkai ir kelnės, skrybėlės, kaklajuostės, plačiapečiai puspalčiai, lietpalčiai, grubios detalės: laikrodžiai, medaliai, sagtys, sasagos, aukštos apykaklės derinamos net prie kokteilinės suknelės. Tokį stilių šiai žiemai siūlo Beau Brummell ir Coco Chanel mados namai.

 

Mezginiai

Stambių siūlų mezginiai madingi jau antrą sezoną, tačiau minkštų megztinių kerai nesisklaido. Ryškių spalvų golfai, džemperiai, nertiniai, gobtuvai, kepurės, ilgi šalikai, net suknelės, prisegamos rankovės ar blauzdinės – stulbinančius naujus mezginių pavyzdžius savo kolekcijose pristatė Missoni ir Julien MacDonald’s mados namų dizaineriai.

 

Atvirumas

Šventinį vakarą neteks dangstytis megztiniais ar odiniais triko. Kiek atviresnių ir seksualesnių drabužių šiai žiemai siūlo Lela Rose, Marcas Jacobsas, Wenlan ir kiti mados namai. Pastelinių spalvų šilkiniai deriniai, primenantys 1990-tųjų vasaros stilių, šią žiemą privers pasijusti išskirtinai. Svarbiausia, nepamiršti aksesuarų: galvos dangalų, diržų, masyvių apyrankių, karolių, akinių ar drugelio formos delniukų. Jei romantiškas stilius tau jau įgriso, rinkis 1990-tųjų „hardcore“ paukštytės įvaizdį. Sluoksniuok lengvų tekstūrų darbužius, pastelines slavas derink su ryškiomis, o tamsius tonus su blizgiomis detalėmis.

 

Asimetrinė pečių linija

Jau tikriausiai pastebėjai, kad drabužiai, dengiantys vieną petį, dominuoja parduotuvių lentynose. Neapsirikai. Ši retro detalė tapo nepakeičiama šio sezono mados tendencija. Tai elegantiška, seksualu ir labai patogu. Suknelės, palaidinės, marškinėliai, topai, bikiniai, sarafanai – dėvėti drabužius su simetriška pečių linija siūlo „Balmain“, „Balenciaga“, „Lanvin“ ir Sophia Kokosalaki mados namai.

 

Militaristinė mada

Bohemiškas stilius grįžta. Šį sezoną militaristinis stilius itin prabangus: šiek tiek rock, šiek tiek glamour, šiek tiek retro. Militaristinis stilius Ralpho Laureno, Alexanderio McQueeno, Dereko Lamo kolekcijose – subtilus, pabrėžiantis moters jėgą, išskirtinumą ir rafinuotą stilių. Militaristiniai švarkai, apsiaustai, puspalčiai, kepurės, diržai ar liemenės suteiks tavo klasikiniam stiliui pikantiško žavesio.

 

Suplėšyti džinsai

Kai jau atrodė, kad juos dėvi tik maištaujantys paaugliai, jie vėl grįžo ant podiumų… Sudraskyti džinsai – vienas didžiausių šio sezono mados nusivylimų ir banalybių. Tačiau neverta raukytis. Sudraskyti džinsai puikiai tinka išvykoms, vilkėti kasdien ar į vakarėlį. Suderinus su palaidine ant vienos petnešėlės, trauksi kiekvieno madai neabejingo vaikino dėmesį…

 

Turkio spalva

2010 metų spalva – turkio. Jei turi šios įmantrios ir netradicinės spalvos drabužių – trauk juos iš spintos ir dėvėk. Viskas, kas blizga turkiu – be išimčių madinga: interjero detalės, aksesuarai, indai, baldai, makiažo atspalvis, net nagų lakas. Turkio spalva turi atsidurti tavo spintoje.