Naktį šalyje daug kur smarkiai snigs

 Sinoptikų duomenimis šią naktį Vilniuje ir šalies rytiniuose rajonuose smarkiai snigs ir pustys. Šiek tiek mažiau turėtų pasnigti vakariniuose rajonuose. Ketvirtadienį dieną Lietuvoje daug kur snigs, pustys. Aukščiausia temperatūra minus 3–7 laipsnių C. Atsižvelgdamas į šias prognozuojamas oro sąlygas Priešgaisrinės apsaugos ir gelbėjimo departamentas nori priminti ir patarti gyventojams, kaip elgtis smarkiai sningant.

Iš namų išvažiuoti ar išeiti rekomenduojama tik būtiniausiu atveju, nes per pūgą sumažėja matomumas, sutrinka tiek miesto, tiek tarpmiestinio transporto eismas. Kelininkai ne visada spėja laiku nuvalyti kelius. Užsnigti keliai, blogas matomumas neleidžia orientuotis vietovėje, ir ši situacija gali sukelti pavojų gyvybei.

 

Jeigu per pūgą važiuojant automobiliu užklimpote, patartina neišjungti variklio arba periodiškai jį šildyti. Tiktai labai svarbu į saloną neprileisti išmetamųjų dujų. Todėl nepamirškite stebėti, kad išmetamojo vamzdžio neužverstų sniegas.

 

Kaimo gyventojams, sužinojus apie galimą pūgą, reikia paruošti gyvuliams pašaro ir vandens atsargų.

Jokiu būdu nelieskite elektros laidų, venkite būti po elektros perdavimo ir ryšių linijomis, netoli jų atramų. Smarkiai sningant ir šąlant, elektros perdavimo ryšių linijos, stogai, įvairios atramos ir konstrukcijos, taip pat medžių šakos aplimpa sniegu, o nuo sniego svorio gali trūkti arba lūžti.

 

Perspėkite šeimos narius, artimuosius, kaimynus apie šią nemalonią gamtos išdaigą.

Priešgaisrinės apsaugos ir gelbėjimo departamentas norėtų atkreipti Lietuvos gyventojų dėmesį patiems pasirūpinti savo sveikata ir saugumu. Departamentas taip pat atkreipia įvairių organizacijų bei įmonių vadovų dėmesį, kad jie imtųsi atitinkamų prevencinių priemonių, užtikrinant jų saugią veiklą.