Šią savaitę vyraus ramūs, šilti orai

Rugpjūčiui įpusėjus, šią savaitę šalyje numatomi vidutiniškai šilti ir gana ramūs orai. Lietaus sulauksime tik savaitės pradžioje ir savaitgalyje.

Iš vakarų artėjantis ciklonas pirmosiomis savaitės paromis daug kur sukels liūtis ir perkūniją. Prieš lietų dar bus karšta ir tvanku. Po lietaus, savaitės viduryje įsivyraus ne tvankūs, šilti ir be lietaus orai. Šiltesni ir drėgnesni orai sugrįš artėjant savaitgaliui.

Antradienio naktį daugelyje rajonų palis, griaudės perkūnija, dieną lietus ir perkūnija pasirodys daugiausia rytiniuose šalies rajonuose. Ten gali palyti smarkiai. Tuo tarpu, pradedant pajūriu, debesuotumas mažės, pasirodys saulė. Oras naktį vės iki 12-17, dieną 19-24, rytiniuose rajonuose iki 27 laipsnių šilumos.

 

Trečiadienį lietaus tikimybė taps nedidelė, dangumi plauks balti kamuoliniai debesys. Pūs gūsingas šiaurės vakarų vėjas. Žemiausia oro temperatūra naktį numatoma 9-14, pajūryje apie 16, aukščiausia dieną pakils iki 19-24 laipsnių šilumos.

 

Ketvirtadienį orai mažai keisis, lietaus nenumatoma, toliau pūs jau silpnesnis šiaurės vakarų vėjas. Oro temperatūra naktį kris iki 7-12, tik pajūryje bus apie 15, dieną laukiama maloni 20-25 laipsnių šiluma.

 

Penktadienį iš vakarų priartės atmosferos frontas, bet trumpas lietus vakare gali pasiekti tik pajūrį bei kai kuriuos vakarinius šalies rajonus. Vėjas pasisuks iš pietryčių. Oro temperatūra naktį numatoma 9-14, aukščiausia dieną 22-27 laipsniai šilumos.

 

Savaitgalyje orai bus permainingi: šeštadienį daug kur palis, galima perkūnija, truputį atvės. Sekmadienį lietaus tikimybė taps nedidelė, bus šilčiau. Saulėti ir vidutiniškai šilti orai numatomi ir kitos savaitės pradžioje.

 

Šaltinis: orai.lt