Balėnų mokykla atšventė devyniasdešimties metų jubiliejų

 

 

 

 

Praėjusį savaitgalį Balėnų pagrindinė mokykla šventė devyniasdešimtmetį. Į šventę gausiai susirinko ne tik dabartiniai, bet ir buvę mokyklos mokytojai, mokiniai. Garbią sukaktį mininčią mokyklą paveikino Balėnų kaimo bendruomenės atstovės. Pasak šios mokyklos lietuvių kalbos mokytojos Virginijos Kraujutytės, į šventę atėjo didžiulis būrys mokinių tėvų – buvusių mokyklos auklėtinių.

 

„Malonu buvo klausytis jų pasakojamų prisiminimų, matyti su kokiu jauduliu dabar jie stebi savo atžalas, dainuojančias bei šokančias mokyklos jubiliejaus šventėje“, – sakė V. Kraujutytė.

 

 

Pedagogės teigimu, vaikai ir mokytojai ypač kruopščiai ruošėsi šventei, dalijosi darbais, noriai vieni kitiems padėjo. Jubiliejaus proga mokytoja Ilona Alčauskienė su vaikais parengė ir išleido laikraštį, kuriame išspausdintos mokinių nuomonės, atsiminimai, įvairūs pasisakymai apie mokyklą. Muzikos mokytoja Roma Skirmontienė rūpinosi koncertu, kuriame pasirodė ir mokytojai, ir mokiniai.

 

 

 

Mokytoja tautodailininkė Nijolė Daučiūnaitė su mokiniais skoningai papuošė mokyklą karpiniais bei kitais dailės dabais. Susirinkusiesiems buvo demonstruojamos keletą metų kauptos nuotraukos iš įvairių renginių, išvykų.

 

Mokyklos direktorė Regina Grinkevičienė nuoširdžiai dėkojo mokytojams, mokiniams, mokyklos darbuotojams. Mokytojams ir darbuotojams direktorė įteikė padėkos raštus už ilgametį darbą, pareigingumą, kruopštumą bei kitus nuopelnus ir gerus darbus.

 

 

Iš mokyklos istorijos

Pirmoji mokykla Balėnų apylinkėse atidaryta 1919 m. Bružuose, Dominyko Balsio troboje, vėliau perkelta į Pakamanio trobą. 1933-1934 m. ji veikė dabartinėje Strazdauskų sodyboje, kur mokytojavo Vingevičiūtė ir Čaras. Mokykloje buvo keturi skyriai.

 

1939 m. mokykla iškelta pas K. Indriušką. 1964 m. atidaryta nauja 200 vietų mokykla. Šiame pastate ir dabar mokosi V-X klasių mokiniai. 1998 m. mokyklai atiduotas vaikų darželio pastatas. Jame įsikūrė pradinės klasės, atidaryta valgykla.

 

Balėnų mokyklai nuo 1964 m. vadovavo Stasys Jankevičius, St. Narkevičiūtė (nuo 1968 m.), Antanas Liaugaudas (nuo 1969 m.), A. Šiaulys (nuo 1980 m.), Jovita Mingėlienė (nuo 1983 m.), Apolinaras Stonkus (nuo 1992 m.), Danutė Pocienė (nuo 1993 m.). Nuo 2002 m. mokyklai vadovauja R. Grinkevičienė.

 

www.mazeikiai.lt informacija ir nuotraukos.

 

www.infomazeikiai.lt