Mažeikių kraštovaizdžio architektūra domėjosi garsūs šalies architektai

Spalio 8 d., penktadienį, Mažeikiuose vyko Lietuvos kraštovaizdžio architektų sąjungos ir Lietuvos architektų sąjungos organizuotas renginys „Želdynų erdvė Mažeikiuose“.
Renginį organizavo LR Seimo narys Stanislovas Giedraitis, Mažeikių rajono savivaldybės meras Vilhelmas Džiugelis ir Lietuvos socialdemokratų partijos Mažeikių skyrius.

 

Gausus būrys garsių šalies architektų pirmiausia susitiko su Mažeikių rajono savivaldybės vadovais ir Administracijos specialistais.

 

Architektūros ir urbanistikos skyriaus vedėja Daiva Štakonaitė svečius supažindino su dabartine Mažeikių miesto situacija, pristatė ateities planus. Daug dėmesio skirta Laisvės ir Žemaitijos gatvių rekonstrukcijai bei su šiomis gatvėmis susijusiais želdynais.

 

Renginyje dalyvavęs architektas Henrikas Štaudė pristatė savo paties rengtą senamiesčio parko sutvarkymo projektą. Svečiai išsakė savo nuomonę apie pristatytus projektus, negailėjo naudingų patarimų.

 

Tą pačią dieną renginio dalyviai apžiūrėjo miestą, o vėliau Mažeikių kraštovaizdžio architektūros problemas aptarė su Savivaldybės vadovais, specialistais, verslininkų ir visuomenės atstovais.

 

Mažeikių rajono savivaldybė, ryšių su visuomene skyrius.

 

{parasas}