Vykdoma prevencinė priemonė „Vaistai“

 Siekiant suaktyvinti teritorinių policijos įstaigų veiklą, išaiškinti ir užkardyti neteisėtos vaistų apyvartos atvejus, šių metų gruodžio 7-31 dienomis šalyje vyksta prevencinė priemonė „Vaistai“.
Mažeikių rajono policijos komisariato pareigūnai priemonės metu, pasitelkdami sveikatos priežiūros specialistus, prekybos centrų, turgaviečių, prekyviečių administracijos atstovus, apsaugos darbuotojus, organizuos patikrinimus prie prekybos centrų, turgavietėse, prekyvietėse, jų prieigose, atkreipdami dėmesį į neteisėtą prekybą vaistais (ypač antivirusiniais).

 

Taip pat bus bendradarbiaujama su Valstybės sienos apsaugos tarnybos prie Vidaus reikalų ministerijos ir Muitinės departamento prie Finansų ministerijos pareigūnais, siekiant nustatyti asmenis, neteisėtai gabenančius vaistus į šalį ir juos realizuojančius.

 

Kartu su prekybos centrų, turgaviečių, prekyviečių administracija policijos pareigūnai teiks informaciją prekeiviams apie teisinę atsakomybę už neteisėtą vaistų prekybą.

 

Visa gauta informacija bus sisteminama, analizuojama ir, atsižvelgiant į rezultatus, organizuojamos priemonės.

Primename, kad Lietuvos Respublikos administracinių teisės pažeidimų kodekso 441 str. (Neteisėtas vertimasis su vaistais (vaistiniais preparatais) susijusia veikla) numato, jog vertimasis su vaistais (vaistiniais preparatais) susijusia veikla, kuriai reikalinga licencija, be licencijos ar kitokiu neteisėtu būdu, jeigu tai nesukėlė sunkių pasekmių ar nebuvo daroma stambiu mastu,

 

–  užtraukia baudą fiziniams asmenims nuo penkių šimtų iki vieno tūkstančio litų su vaistų (vaistinių preparatų) konfiskavimu ar be konfiskavimo;

– juridinių asmenų vadovams – nuo trijų tūkstančių iki šešių tūkstančių litų su vaistų (vaistinių preparatų) konfiskavimu ar be konfiskavimo.

 

Jei ši veikla sukėlė sunkias pasekmes, taikomos griežtesnės Baudžiamojo kodekso 275 straipsnyje numatytos  bausmės. 

Apie visus žinomus neteisėtos vaistų apyvartos atvejus, praneškite Mažeikių rajono policijos komisariatui tel.: 02, 112, 981 50 arba pasitikėjimo telefonu 980 84.

 

www.infomazeikiai.lt